Lev: Bili smo bolji od Francuske

0 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: Reuters
Joakim Lev, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.07.2016. 09:36h

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joahim Lev ocijenio je da je njegova ekipa zaslužila da prođe u finale Evropskog prvenstva, ali nije želio da okrivi sudije za poraz od Francuske već "lošu sreću".

Njemačka je sinoć eliminisana u polufinalu Evropskog prvenstva, poslije poraza od domaćina Francuske od 0:2. Oba gola postigao je Antoan Grizman, u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena iz penala i u 72. minutu.

Sudija Nikola Ricoli dosudio je penal za Francusku pošto je kapiten Bastijan Švajnštajger poslije kornera i duela sa Patrisom Evrom igrao rukom u šesnaestercu. Švajnštajgeru je u skoku ruka bila visoko podignuta.

Lev je rekao da je taj penal "loša sreća" i ocijenio da je njegova ekipa bila bolja.

"Ne pričam o sudijskim odlukama, moramo da ih prihvatimo. Penal, ne znam, postoji pravilo da ako ruka nije blizu tijela... Ako vidite kako je Bastijan prišao lopti, lopta je dotakla njegovu ruku u djeliću sekunde. Igrač ne može da misli o tome, to je loša sreća. Možete reći da ruka nije trebalo da bude tamo, ali postoje pokreti kada ste u skoku i ne možete da ih kontrolišete. Ne mogu da krivim nijednog igrača zbog toga", rekao je Lev, prenijeli su britanski mediji.

On je pohvalio svoju ekipu.

"Mnoge stvari su krenule po zlu, ali moram da pohvalim ekipu, bila je bolja od protivničke. Mnogo smo dali... Nesrećno smo primili gol, to je bila loša sreća, lopta je dotakla ruku minut prije kraja poluvremena. Imali smo šanse koje nažalost nismo iskoristili. Nismo imali sreće, ali 2012. (u porazu u polufinalu Evropskog prvenstva od Italije) ili 2010. (u porazu u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Španije) kada smo ispadali, ekipe koje su nas pobijedile su zaista bile bolje od nas. To sada nije bio slučaj, bili smo bolji od Francuza", dodao je Lev.

Aktuelni svjetski prvak Njemačka je igrala bez povrijeđenih Samija Kedire i Marija Gomesa i suspendovanog Matsa Humelsa, dok se Džerom Boateng povrijedio tokom utakmice.

"Nije lako nadoknaditi izostanke igrača. Boateng je tokom meča morao da izađe i poslije toga smo bili slabiji, a to znači da nismo imali četiri važna igrača. Ali, igrači su uradili sve što sam im rekao, bili smo hrabri i nemam zbog čega ih krivim", naveo je Lev.

Nojer: 2:0 nije fer rezultat

Golman Njemačke Manuel Nojer rekao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi polufinale Evropskog prvenstva od Francuske.

"Ne želim da kažem da smo bili bolji tim večeras, ali 2:0 nije fer rezultat", rekao je Nojer poslije utakmice.

"Penal je, naravno, bio od ključnog značaja, ali imali smo cijelo drugo poluvreme da izjednačimo i nismo uspjeli. Francuska je, s druge strane, iskoristila svoje šanse... Bili smo motivisani, ali nismo imali dovoljno sreće", rekao je Nojer.

Bonus video: