Ubistvo Mijanovića: Sudija svjedočio, još traže Obrdovića

Ivanović je pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol, svjedočio o okolnostima saslušanja svjedoka u fazi pretkrivičnog postupka
451 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Ivanović, Foto: Savo Prelević
Radomir Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2016. 18:17h

Saslušanjem istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića, nastavljeno je juče suđenje državljanima Srbije Marku Saviću i Stefanu Ristiću, optuženima za ubistvo iz koristoljublja Milorada Mijanovića (66) iz Trebinja.

Mijanović je bio sezonski radnik na imanju “Plantaža AD „13. jul“ u Podgorici, gdje je i ubijen 2009.

Ivanović je pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol, svjedočio o okolnostima saslušanja svjedoka u fazi pretkrivičnog postupka.

On je ispričao da se sjeća da je kao hitnu istražnu radnju saslušavao oca jednog od osumnjičenih, čovjeka koji je dijelio spavaonu sa osobom pod nadimkom Kapetan i još jednu žensku osobu.

“Prošlo je dosta vremena i sada se ne mogu sjetiti kako su se ta lica zvala. Sjećam se da mi je u tom periodu od strane kriminalističke tehnike dostavljen snimak sa Željezničke stanice u Podgorici koji sam pregledao , ali se ne sjećam da li sam ga nekom od tih lica pokazivao. Ako sam to uradio, vjerovatno je to notirano u zapisniku”, rekao je sudija Ivanović.

U nastavku dokaznog postupka, najavljeno je da će sud još jednom pokušati zamolbenim putem da dođe do svjedoka Slava Obradovića.

U prethodnom postupku, okrivljenima se sudilo u odsustvu.

Prvostepenom presudom, Savić je osuđen na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva, dok je Ristić oslobođen. Apelacioni sud je potvrdio presudu za Savića i ukinuo oslobađajuću presudu za Ristića.

Po potjernici, Savić je uhapšen i izručen pravosudnim organima Crne Gore.

Rješenjem vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgrici, odlučeno je da se prihvati njegov zahtjev da mu se ponovo sudi.

Kako se navodi u optužnici, Savić i Ristić su od 23. do 25. septembra 2009, planirali, a potom iz koristoljublja ubili Mijanovića kako bi mu ukrali 2.500 eura.

Bonus video: