Kolmen: Nije kraj, vidimo se u Rusiji

0 komentar(a)
Kris Kolmen, Foto: Reuters
Kris Kolmen, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2016. 17:44h

Porazom od Portugala u polufinalu, bajka selekcije Velsa nije završena, već samo prekinuta do Svjetskog prvenstva u Rusiji, ubijeđen je selektor „zmajeva“ Kris Kolmen.

"Ponosan sam na svoje igrače, saradnike, navijače, cijelu naciju. Navijači su bili fantastični na svakoj utakmici, vidjeli smo kako se naši uspjesi prate kod kuće i to je bilo nevjerovatno. Naravno da je igračima teško kada izgube, ali kad se malo ohlade vidjeće da su svoju zemlju učinili ponosnom" - kazao je Kolmen.

U porazu od Portugala, Velsu je silno nedostajao Aron Ramzi, koji nije igrao zbog žutih kartona.

"Naravno da je neigranje Ramzija bio veliki minus za nas, takav igrač bi nedostajao bilo kojoj reprezentaciji na svijetu. Početkom drugog poluvremena imali smo pad koncentracije koji je trajao nekih pet minuta i bili smo kažnjeni. Ali, nemam šta da zamjerim svojim igračima. Bili su odlični, dali su sve od sebe, a kad pružiš sto odsto na terenu moraš biti zadovoljan, čak i ako ne bude povoljan rezultat", istakao je selektor Velsa.

Šta slijedi? Velšane očekuje spektakularan doček u Kardifu.

"Na ovom prvenstvu smo dosta pobjeđivali i izgleda da je bio red da izgubimo. Nije to lijep osjećaj, ali čestitam Portugalu i nadam se da će osvojiti titulu" - rekao je Kolmen.

"Za nas je bilo jako važno da probijemo psihološku barijeru i da se plasiramo na Euro, naše prvo veliko takmičenje nakon puno godina. Ovo je veliko iskustvo za nas i ne može se uporediti ni sa čim. Ali, ovo nije kraj, moramo i dalje biti gladni uspjeha. U kvalifikacije za SP u Rusiji treba da krenemo sa istom žarom koji nas pratio posljednje dvije godine."

I najbolji velški igrač, Garet Bejl, ponosan napusta Evropsko prvenstvo.

"Razočarani smo, ali i ponosni na naš nastup tokom Eura. Pokazali smo da vrijedimo, uprkos porazu" - kazao je Bejl, koji se po završetku meča u Lionu zadržao na centru u razgovoru sa čovjekom koji je srušio velške snove, saigračem iz Reala, Kristijanom Ronaldom.

"Čestitao mi je, čestitao sam i ja njemu i poželio mu sreću u finalu. Ronaldo je samo potvrdio da je prirodni strijelac" - istakao je Bejl.

Bonus video: