Televizijski serijal "Okruženje" dobitnik Evropske građanske nagrade

"Okruženje je regionalni televizijski tok-šou i jedinstven je po tome što se emituje u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, na Kosovu i u Albaniji
87 pregleda 0 komentar(a)
Okruženje, Foto: Okruženje
Okruženje, Foto: Okruženje
Ažurirano: 07.07.2016. 11:02h

Televizijski serijal "Okruženje" dobitnik je Evropske građanske nagrade, u kategoriji Medijska inicijativa godine.

Ova nagrada je zajednička inicijativa dvije evropske mreže - Volonteurope i Evropskog građanskog foruma, a dodjeljuje se pojedincima, organizacijama, grupama građana, medijimam, za doprinos promovisanju i afirmisanju evropskih vrijednosti – demokratije, socijalne pravde, aktivnog građanstva, poboljšanja života građana i univerzalnog pristupa pravima.

"Okruženje je regionalni televizijski tok-šou i jedinstven je po tome što se emituje u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, na Kosovu i u Albaniji.

"Okruženje“ je zajednički projekat Centra za demokratiju i pomirenje u Jugistočnoj Evropi, sa sjedištem u Solunu, i Evropskog fonda za Balkan.

Ovaj serijal, od samog nastanka – 2012. godine, u Crnoj Gori se prikazuje na Televiziji "Vijesti", a u toku su snimanja pete sezone koja će biti emitovana od jeseni.

Evropska građanska nagrada biće uručena 12. septembra, na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Bonus video: