Suđenje za bombaški napad u centru Podgorice, Ljumović: Nisam lud da to uradim

"Spreman sam na poligraf da idem da dokažem da nijesam kriv i da nema potrebe da iko upire prstom na moju djecu"...
306 pregleda 2 komentar(a)
Uviđaj, eksplozija centar Podgorice, Foto: Luka Zeković
Uviđaj, eksplozija centar Podgorice, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2016. 06:22h

Podgoričanin Saša Ljumović tvrdi da je u dobrim odnosima sa komšijom Nikolom Perovićem i da je nelogično da on baci bombu ispred stana sina vlasnika hotela Hemera.

Na suđenju u podgoričkom Osnovnom sudu, kazao je da bi time ugrozio i svoju porodicu, koja živi iznad Perovića i tako negirao optužbe za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Tužilaštvo ga tereti da je u decembru prošle godine bacio eksplozivnu napravu ispred stana Perovića, koji se nalazi u neposrednoj blizini podgoričkog Višeg suda.

Ljumović je objašnjavao da je jedini način na koji je mogao biti pronađen njegov DNK na štapinu bombe to što je šetao po zgradi da vidi da li je neko povrijeđen i kada je sa komšijom postavio ploču preko kratera ispred Perovićevih vrata, da se neko ne bi povrijedio.

"Nekoliko puta sam išao po zgradi sa komšijama kako bih se uvjerio da nema niko povrijeđen i kako bismo vidjeli treba li kome pomoć. Moguće da sam tada nagazio na štapin eksploziva na kojem je pronađen moj DNK materijal. To je jedina moguća opcija, jer nikad u životu nijesam imao kontakt sa bilo kakvom eksplozivnom napravom", rekao je Ljumović.

Dodao je i da je prilikom obilaženja zgrade posjekao stopalo.

Konstatovao je da je sa Perovićima u dobrim komšijskim odnosima, da je to poštena porodica i da nema povoda da im naudi.

Istakao je i da su na njegovom stanu tada oštećena vrata i prozori, kao i automobil i reko da je staklo palo preko njegovog starijeg sina, pa je ugrožen bio i život njegove porodice.

"Nisam lud da to uradim. Spreman sam na poligraf da idem da dokažem da nijesam kriv i da nema potrebe da iko upire prstom na moju djecu", tvrdio je Ljumović.

Suđenje se nastavlja 2. septembra, za kada je planirano saslušanje Nikole Perovića.

To nije prvi bombaški napad na imovinu Perovića.

Prije godinu, nepoznata osoba postavila je eksplozivnu napravu pod automobil mlađeg Perovića.

Nekoliko mjeseci ranije, u podmetnutom požaru na parkingu ispred zgrade u kojoj Dragan Perović živi u potpunosti je izgorio “mercedes” starijeg Perovića.

Dragan Perović je bivši vlasnik Pro Montea. Vlasnik je hotela Hemera u Podgorici i lanca hotela i restorana Astoria u Budvi, Kotoru i Podgorici.

Zvali policiju kad sam im rekao - Upali mašinu, pa ćeš vidjeti...

Ljumović juče nije priznao ni da je prijetio policajcima Milomiru Cakoviću i Suadu Bećoviću.

Tužilaštvo Ljumovića tereti i da je u maju prijetio policajcima, pa je taj postupak spojen sa suđenjem za bombaški napad.

Pretresom njegovog stana pronađeno je 10 metaka, za koje tvrdi da su pripadali njegovom pokojnom ocu.

On je objašnjavao da je cijelu noć prije toga proveo u potrazi za nestalim autističnim dječakom i da je zamolio ljude koji su oko 14 časova izvodili radove na lokalu ispod njegovog stana, da utišaju buku jer hoće da zaspi.

"Oni su mi rekli da ne mogu to da tražim. Samo sam im rekao - upali mašinu, pa ćeš vidjeti, nakon čega su mi poslali policiju na vrata. Krenuo sam prema lokalu sa njima, a sin je počeo da mi plače. Vratio sam se da ga smirim, a policajac mi je rekao da izađem odmah. Saopštio sam da ću izaći kada smirim dijete, a on je rekao da izađem odmah. Odgovorio sam - sad neću za inat. Nijesam nikome prijetio", rekao je Ljumović.

Bonus video: