Policija istražuje napad u Kotoru: Reket, prijetnje, pa bombe pod vozila

“Pretpostavlja se da je eksploziv bio namijenjen Krstu Bujkoviću. Tužilac je kvalifikovao djelo kao izazivanje opšte opasnosti”, pojašnjeno je iz policije
1701 pregleda 77 komentar(a)
Vatrogasci, Foto: Shutterstock
Vatrogasci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2016. 05:41h

Dva skupocjena automobila preduzeća Yu Briv uništena su u eksploziji u noći između utorka i srijede u kotorskom naselju Donja Sutvara.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz policije, u eksploziji su uništeni “audi A8” i hamer koje je navodno koristio Krsto Bujković sin Vojislava Bujkovića, jednog od vlasnika tog uspješnog preduzeća.

Sagovornik iz policije kazao je da inspektori utvrđuju ko je postavio eksploziv.

“Pretpostavlja se da je eksploziv bio namijenjen Krstu Bujkoviću. Tužilac je kvalifikovao djelo kao izazivanje opšte opasnosti”, pojašnjeno je iz policije.

Isti izvor rekao je da ne može potvrditi, ali ni demantovati informaciju koju su “Vijesti” dobile - da je Bujković prije par dana policiji prijavio da mu je prijetila smrću četvorka iz takozvanog kavačkog kriminalnog klana.

Prema pouzdanim saznanjima iz bezbjednosnih krugova, prije par mjeseci njegov automobil zaustavili su članovi tog klana, repetirali pištolje i verbalno se sukobili sa Krstom Bujkovićem...

Navodno, sjutra su taj problem pokušali da izglade sa njegovim ocem i incident nije prijavljen policiji.

Prije par dana, međutim, četvorica muškaraca iz kavačkog klana tražili su da im Krsto donese nekoliko desetina hiljada eura, pod prijetnjom smrću.

Sagovornik “Vijesti” blizak porodici Bujković kazao je da je tada porodica obavijestila policiju.

Vojislav Bujković nije juće želio da komentariše podmetanje eksploziva pod automobila njihove porodice.

“Ne mogu vam ništa reći zbog istrage koja je u toku”, kazao je on.

Rekao je da ne može da odgovori ni na pitanje da li je njegov sin prije par dana policiji prijavio prijetnje i pokušaj iznude.

Bonus video: