Prije smrti udaren najmanje deset puta

Pavićeviću je od udaraca u predjelu potiljka odlubljen dio mekog tkiva od kostiju lobanje. Povrede su mogle nastati od udarca letve, cjepanice ili noge...
98 pregleda 2 komentar(a)
ubistvo Pavićevića, Foto: Svetlana Mandić
ubistvo Pavićevića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.07.2016. 17:15h

Vještak medicinske struke, dr Nemanja Radojević kazao je juče da je stradali hirurg Rajko Pavićević iz Nikšića prije smrti udaren najmanje od 10 do 15 puta.

On je to rekao u sudnici podgoričkog Višeg suda, na suđenju Žarku Pavićeviću okrivljenom za ubistvo brata.

Radojević je pojasnio da pokojni Pavićević smrskavanje nosa nije mogao zadobiti padom sa sopstvene visine ili sa kreveta.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Suzane Milić, kazao je da obdukcijom nijesu konstatovane opekotine na koži Pavićevića, nastale od vrućeg šporeta.

Pred sutkinjom Vesnom Moštrokol juče je pročitan dio odbrane okrivljenog Pavićevića, koji je tvrdio da je njegov brat Rajko bio naslonjen tijelom na vruć šporet.

Odgovarajući na pitanja branioca okrivljenog, advokata Veljka Đurđića, Radojević je kazao da se skup “ovako brojnih povreda” kakve je imao pokojni Rajko Pavićević, može vidjeti kod pješaka koji su udareni automobilom pri većoj brzini, ali ne i od pada sa kreveta.

“Nijedna od povreda, a to su četiri nezavisne u predjelu brade, te smrskavanje nosa, ne mogu se zadobiti padom sa sopstvene visine. U predjelu potiljka je djelovao jak intezitet sile, jer je odlubljen dio mekog tkiva od kostiju lobanje. Te povrede mogle su nastati od udarca letve, cjepanice ili noge. Nemoguće je izbrojati sve povrede”, kazao je vještak.

Dodao je da na osnovu obdukcionog zapisnika može da tvrdi da je pokojni Pavićević nakoliko mjeseci bio nepokretan, ali da ne znam razlog.

“Kod njega su nađena dva dekubitisa, što je posljedica nekretanja. To znači da nije ustajao, nije se kretao. Nemoguće je da je povremeno ustajao i odlazio u toalet”, kazao je dr Radojević.

Odgovarajući na pitanja sutkinje Vesne Moštrokol, Radojević je rekao da ne postoji nikakva mogućnost da su tragovi krvi na šporetu, zidu i plafonu nastali kada je Pavićević padao na pod.

Advokat Đurđić je prigovorio Radojevićevom nalazu, tvrdeći da obdukcija nije urađena po Zakoniku o krivičnom postupku.

Suđenje se nastavlja 4. oktobra.

Prema navodima optužnice Nikšićanin Žarko Pavićević 1. oktobra 2015. godine, u Nikšiću je, s umišljajem ubio brata Rajka.

Bonus video: