EVROPSKO PRVENSTVO U FRANCUSKOJ

Kolman: Autsajderi smo, ali borićemo se za našu državu

0 komentar(a)
Kris Kolman, Foto: Reuters
Kris Kolman, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2016. 21:47h

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman prepustio je ulogu favorita Portugalu, ali je rekao da će se njegova ekipa maksimalno boriti za plasman u finale Evropskog prvenstva.

"Jesmo blagi autsajderi pred sjutrašnju utakmicu. Moji igrači znaju kvalitete protivnika... Ipak, ne treba da budemo toliko fini. Vjerujem u svoj tim maksimalno, jer kada izađu na teren oni se ne 'foliraju', već izlaze s velikom željom da se bore za našu državu. Takva je situacija od početka kvalifikacija, a ne samo na ovom prvenstvu", rekao je Kolman.

Vels će se sjutra u polufinalu Evropskog prvenstva sastati s Portugalom, a Kolman je rekao da je najbitnije da se njegova ekipa drži dogovora iz svlačionice.

"Najbitnije da ispunimo dogovor. Moramo da se oslonimo na naše kvalitete, iako nam to ne garantuje dobar rezultat", rekao je Kolman.

On je dodao da ga raduje dobro raspoloženje u ekipi.

"Stvar koja me je najviše obradovala ove nedjelje je dobra atmosfera u trening kampu. Raspoloženje je na visokom nivou, a i igrači su se maksimalno posvetili pripremi za predstojeću utakmicu... Proslave poslije Belgije nije bilo, odmah smo krenuli da analiziramo sljedećeg protivnika. Vidjećemo gdje će nas to odvesti", kazao je Kolman.

Selektor Velsa za sjutrašnje polufinale kontinentalong šampionata neće moći da računa na suspendovane Arona Ramzija i Bena Dejvisa.

Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva izmedju Velsa i Portugala igraće se sjutra od 21.00 u Lionu.

Preporučujemo za Vas