Santoš: Želimo da ispišemo sopstvenu istoriju

"Vels je do sada imao sjajan turnir. Prošli su jednu od najtežih grupa na prvenstvu, a potom Belgiju... I to je nisu tijesno pobijedili, već s 3:1. Izuzetno cijenim i njihovog selektora Krisa Kolmana", rekao je Santoš.
0 komentar(a)
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Fernando Santoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2016. 21:44h

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da njegova ekipa protiv Velsa želi da ispiše nove stranice istorije i ocijenio da polufinale Evropskog prvenstva nije samo duel između Kristijana Ronalda i Gereta Bejla.

"Želimo da uđemo u istoriju. Naravno, tu je i prošlost, koja je važna za sve, ali mi samo želimo da ispišemo sopstvenu istoriju. Od početka takmičenja se trudimo da to uradimo, a sjutra je samo još jedan korak ka tom cilju", rekao je Santoš.

Portugal će se sjutra sastati s Velsom u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Znamo koliko teško će biti napraviti iskorak, ali u utakmicu ulazimo sa skromnošću i stavom kao i uvek. Vels je do sada imao sjajan turnir. Prošli su jednu od najtežih grupa na prvenstvu, a potom Belgiju... I to je nisu tijesno pobijedili, već s 3:1. Izuzetno cijenim i njihovog selektora Krisa Kolmana", rekao je Santoš.

Na pitanje novinara da prokomentariše duel između Kristijana Ronalda s jedne i Gereta Bejla s druge strane, Santoš je rekao da sjutrašnja utakmica nije duel samo između njih dvojice.

"Oni su igrači koji imaju iskustva i znaju da se nose s pritiskom kakav je pred ovaj meč. To nije ništa veći pritisak nego uobičajeno. Sjutrašnji meč nije samo Ronaldo protiv Bejla, već duel između svih igrača obje selekcije", kazao je Santoš.

On je potom pohvalio Ronalda i rekao da je fudbaler Real Madrida "besprekoran" tokom kontinentalnog šampionata.

"Kristijano je pravi primer kako se treba ponašati na velikim takmičenjima. Njegovo ponašanje na treninzima i prema saigračima je besprijekorno na ovom takmičenju", kazao je on.

Santoš za sjutrašnje polufinale neće moći da računa na suspendovanog Vilijama Karvalja, dok je Pepe pod znakom pitanja zbog lakše povrede butnog mišića.

Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva između Portugala i Velsa igraće se sjutra od 21.00 u Lionu.

Bonus video: