OSUMNJIČENI ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA

Krivična prijava protiv dva carinika: Omogućili nedozvoljenu trgovinu robe koja nije carinjena?

"O događaju je obaviješten ODT u Rožajama, koji je naložio da mu se I.M. privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Protiv B.B. i N.G. nadležnom tužiocu u Rožajama je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja"
90 pregleda 3 komentar(a)
Carina, Foto: Arhiva Vijesti
Carina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.07.2016. 16:01h

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su juče državnom tužiocu u Rožajama krivičnu prijavu protiv dva carinika zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Službenici Uprave carina B.B. (32) i N.G. (34) iz Berana su počinili ovo krivično djelo 17. decembra 2015. godine na Graničnom prelazu Dračenovac, jer su kako se sumnja, pregledom putničkog vozila marke "Mercedes", beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.M. iz Novog Pazara, skinuli carinska obilježja Republike Srbije, i propustili da izvrše službenu radnju koju su bili dužni da izvrše u skladu sa carinskim zakonom, tj. da stave crnogorske plombe na tovarnom dijelu kombi vozila, čime su I.M. omogućili da izvrši krivično djelo nedozvoljena trgovina robe koja nije carinjena u iznosu od 6,067,10 eura koju je unio u tovarni dio vozila na pravcu kretanja od GP Dračenovac do Bijelog Polja, čime su se stekli elementi bića krivičnog djela zloupotreba službenog položaja koje se carinicima stavlja na teret", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje oduzeli nelegalno uvezenu robu prilikom kontrole ovog vozila.

"O događaju je obaviješten ODT u Rožajama, koji je naložio da mu se I.M. privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Protiv B.B. i N.G. nadležnom tužiocu u Rožajama je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja", zaključuje se u saopštenju.