Podgoričanin nelegalnim transakcijama na svoj račun prebacio 35 hiljada eura?

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, u 37 posebnih transakcija sa računa stranih vlasnika uz pomoć skimovanih (falsifikovanih) kartica na svoj račun preko POS terminala jedne komercijalne banke prebacio novac u ukupnom iznosu od 35.038 eura"
3 komentar(a)
Kreditne kartice, Foto: Shutterstock
Kreditne kartice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2016. 16:01h

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, 4. jula 2016. godine, podnijeli krivičnu prijavu u državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv D.N. (46) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje, saopšteno je iz Uprave policije.

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, u 37 posebnih transakcija sa računa stranih vlasnika uz pomoć skimovanih (falsifikovanih) kartica na svoj račun preko POS terminala jedne komercijalne banke prebacio novac u ukupnom iznosu od 35.038 eura. Međutim, kada je ovo osumnjičeno lice, kako se sumnja, pokušalo da podigne novac u navedenom iznosu, banka nije odobrila već su bankarski službenici obavijestili službenike Uprave policije o postojanju indicija da se radi o sumnjivim transakcijama", navodi se u saopštenju.

Iz UP napominju da je o događaju je obaviješten Osnovni Državni tužilac u Podgorici.

"Službenici ovog Odsjeka preduzeli su sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja što je rezultiralo podnošenjem krivične prijave u redovnom postupku protiv ovog lica nadležnom tužilaštvu. Oštećenim vlasnicima kartica će novac biti vraćen u proceduri koju propisuje banka", naveli su u saopštenju iz Uprave policije.

Bonus video: