Zvijezde Reala spremne za epsku bitku

Iako nisu veliki prijatelji, odnos Ronalda i Bejla prepun je uzajamnog poštovanja, naročito u posljednje tri godine. Španski mediji su pisali i da je predsjednik Reala Florentino Peres zamolio Ronalda da pomogne Bejlu da osvoji Zlatnu loptu.
0 komentar(a)
Bejl i CR7, Foto: Reuters
Bejl i CR7, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2016. 08:39h

Saigrači iz Reala, klupski prvaci Evrope Kristinano Ronaldo i Garet Bejl, boriće se sjutra sa svojim reprezentacijama za plasman u finale Evropskog prvenstva.

Portugal i Vels sastaju se u Lionu, na najmodernijem francuskom stadionu, a bez obzira na to ko pobijedi, ne očekuje se da ovaj meč promijeni nešto u odnosu dva superstara Reala i svjetskog fudbala.

"Nemam nikakvih problema sa Bejlom", rekao je jednom Ronaldo o Velšaninu.

"Kako da imam problema, kada se radi o savršenom profesionalcu".

Bejl je u septembru 2013. godine prešao iz Totenhema u Real za rekordnih 100 miliona eura, srušivši dotadašnji svjetski rekord koji je postavio upravo Ronaldo, dolaskom u Real iz Mančester junajteda četiri godine ranije (94 miliona).

Navijači Reala plašili su se kako će dolazak skupljeg igrača na "Santjago Bernanebu" uticati na Ronaldov ego. Španski mediji su pisali da je prve dvije sezone bilo ljubomore, čak su i TV kamere otkrivale Ronaldove bijesne reakcije kada je Bejl u nekoliko navrata bio sebičan.

Vremenom se, međutim, sve pretvorilo u savršen profesionalni odnos. Dvije titule prvaka Evrope sa Realom (2014, 2016) najbolje govore o tome...

"Možda ne idemo zajedno na večeru ili na godišnji odmor, ali to nije važno. Možda nismo kao Barselonin trio Mesi - Nejmar - Suares, ali je najvažnije ono što radimo na terenu", pričao je nedavno Ronaldo.

Nije tajna, Ronaldo i Bejl se ne druže van terena. Dok Portugalac najviše vremena provodi sa zemljakom Pepeom, Brazilcem Marselom i kapitenom reprezentacije Španije Serhiom Ramosom, Bejlov najbolji, i jedini drug van terena je Hrvat Luka Modrić, sa kojim je igrao u Totenhemu i sa kojim komunicira na engleskom.

"Gazeta delo sport" piše da Bejl uopše ne provodi vrijeme van terena sa drugim fudbalerima, a da slobodan dan najviše voli da iskoristi da ode južno, do Malage, kako bi igrao golf.

Iako nisu veliki prijatelji, odnos Ronalda i Bejla prepun je uzajamnog poštovanja, naročito u posljednje dvije godine. Španski mediji su pisali i da je predsjednik Reala Florentino Peres zamolio Ronalda da pomogne Bejlu da osvoji Zlatnu loptu.

Je li to istina ili ne, da li je uopšte moguće da Ronaldo nekom pomogne na takav način, s obzirom na to da i sam juri isti cilj, tek sjutra veče u Lionu će pokušati da mu - odmogne.

"Ovo je utakmica Portugal - Vels, a ne Ronaldo - Bejl", kazao je najbolji velški fudbaler.

"Ronaldo je fantastičan igrač, svi znamo šta je sposoban da uradi na terenu, ali ne brinemo mnogo o protivniku. Više razmišljamo šta možemo mi da uradimo", dodao je Bejl.

"Naša zvijezda je cijeli tim. Borimo se jedini za druge, trčimo jedni za druge".

I dok Bejl na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ostavlja utisak maksimalno relaksirane osobe, Ronaldo je bio izuzetno nervozan, naročito prvih dana turnira, tokom mečeva u grupi.

TV snimak kako novinaru uzima mikrofon i baca ga u jezero je obišao svijet.

Bejl se nasmijao na spomen tog incidenta, istakavši da je Ronaldo sigurno imao svoje razloge.

"Ne mogu da komentarišem šta radi van terena i kako se osjeća. Siguran sam da je imao svoje razloge za to što je učinio. Dobro sarađujemo u Realu, uživamo igrajući jedan s drugim. Ali, ono što radi van terena je njegov privatni život. Takođe, nije na meni da komentarišem ko je bolji igrač. Sve što želim jeste da pomognem Velsu da pobijedi", kazao je Bejl.

U mnogo čemu slični, a ipak, toliko različiti - saigrači Ronaldo i Bejl, dvije možda i najveće zvijezde evropskog fudbala, sjutra će se naći jedan protiv drugog u najvećem meču koji igraju sa svojim reprezentacijama.

Bonus video: