Svjedok se više ne sjeća Kadića i pištolja

Nazif Heldić je saopštio da je ogorčen što među svjedocima nije policajac u čijem je stanu “završio jedan projektil koji je ispalio Kadić”
215 pregleda 2 komentar(a)
Amar Kadić, Foto: Jadranka Ćetković
Amar Kadić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.07.2016. 07:48h

Bjelopoljac Stefan Bugarin juče je u Osnovnom sudu promijenio iskaz koji je dao tužiocu i kazao da ne zna ko je muškarac koji je 15. aprila prošle godine prišao braći Heldić, niti šta je nosio u ruci.

U istrazi je, međutim, kazao da je tada prepoznao jednog od braće Kadić: dok je prilazio sa pištoljem u ruci.

“Vidio sam da je nosio pištolj i kada je podigao ruku i uperio ga u našem pravcu“, izjavio je Bugarin tužiocu, govoreći tada da je bio u društvu Saladina i Nazifa Heldića.

On je juče svjedočio u nastavku suđenja braći Amaru i Admiru Kadiću, koji odgovaraju zbog krivičnog djela - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava u sticaju sa krivičnim djelom - ugrožavanje sigurnosti.

Punomoćnik oštećenih, advokat Radivoje Šuković kazao je da je zapisnik o uviđaju Višeg državnog tužilaštva sačinjen tendenciozno, nestručno i neprofesionalno u namjeri da bi se okrivljeni stavili u lakši pravni položaj i izvukli sa blažim djelom.

„I izvještaj o uviđaju bjelopoljskog Centra bezbjednosti ukazuje na sinhronizovano djelovanje VDT i Uprave policije u namjeri da se prikrije činjenično stanje i da ne dođe do valjane optužbe”, rekao je Šuković.

Nazif Heldić je saopštio da je ogorčen što među svjedocima nije policajac u čijem je stanu “završio jedan projektil koji je ispalio Kadić”.

Vještak balističar Milovan Mihailović u pisanom nalazu koji je juče pročitan, tvrdi da se ne može izjasniti da li je projektil koji je pronađen u tom stanu ispaljen iz istog pištolja iz kojeg je ispaljen i metak pronađen na mjestu incidenta.

Precizirao je da oba pripadaju istom kalibru - 9 milimetara.

On je dodao da je projektil najvjerovatnije ispaljen sa raskrsnice kod lokala “Kapitol” i da je na putanji dugoj 255 metara udario u obližnje drvo i potom rikošetirao kroz prozor stana.

Bonus video: