Dešan: Nije sve bilo perfektno

„Protiv Njemaca nas čeka potpuno drugačija utakmica, jer su oni svjetski prvaci. Imamo veliku želju da im se osvetimo za poraz u četvrtfinalu Mundijala”, rekao je dvostruki strijelac Olivije Žiru
72 pregleda 0 komentar(a)
Didije Dešan i Olivije Žiru, Foto: Reuters
Didije Dešan i Olivije Žiru, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2016. 07:59h

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je nakon pobjede nas Islandom (5:2) da je zadovoljan izdanjem svog tima, kao i da njegovu ekipu očekuje izuzetno teška utakmica sa Njemačkom u polufinalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Francuzi su sinoć, pred 75. 000 gledalaca u Sen Deniju slavili golovima Olivijea Žirua, u 13. i 59. minutu, a po jednom su pogodili Pol Pogba u 20, Dimitri Paje u 43. i Antoan Grizman u 45. minutu. Strijelci za Islanđane bili su Kolbejn Sigtorson u 58. i Birkir Bjarnason u 84. minutu.

„Ima mnogo pozitivnih stvari koje sam vidio u našoj igri, ali nije sve bilo baš perfektno. Drago mi je zbog naših igrača i publike. Mjesecima unazad imamo sjajnu podršku. Njemačka je najbolji tim, bez sumnje, čak iako je imala problema protiv Italije. Ali mi smo u polufinalu i daćemo sve protiv najboljeg tima na svijetu”, rekao je selektor Francuske nakon meča.

Dvostruki strijelac za Francuze i igrač meča Olivije Žiru takođe je bio zadovoljan igrom i naglasio je da njegov tim ima veliku želju da se osveti Njemcima za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine (0:1).

„Iz moje perspektive zadovoljan sam izdanjem tima, ali ništa više od toga. Srećan sam zbog navijača i čitave moje porodice. Odlično smo ušli u utakmicu i bili smo veoma dobri u završnici. Protiv Njemaca nas čeka potpuno drugačija utakmica, jer su oni svjetski prvaci. Imamo veliku želju da im se osvetimo za poraz u četvrtfinalu Mundijala”, rekao je Žiru.

Strijelac trećeg gola za Francuze Dimitri Paje je rekao da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu na šampionatu.

„Postigli smo mnogo golova, što je odlično, ali takođe smo uspjeli rano da povedemo. Imamo veliki kvalitet u napadu i stvorili smo mnogo šansi. Bili smo svjesni snage Islanda, ali odigrali smo odličan meč”, zaključio je Paje.

Francuzi će 7. jula, u Marselju, igrati u polufinalu protiv Njemačke, dok će se dan ranije u Lionu sastati Portugal i Vels.

Bonus video: