Kolmen: Bez straha, naš plan se ne mijenja

"Sada smo na novoj teritoriji, polufinale EP se ne igra svaki dan", kazao je Kolmen
0 komentar(a)
Vels Euro 2016, Foto: Reuters
Vels Euro 2016, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2016. 17:50h

Portugal i Vels čine prvi polufinalni par Eura, igraće u srijedu u Lionu - da li "zmajevi", jedna od senzacija u Francuskoj, imaju snage da se izbore sa ekipom koja u pet utakmica do sada na EP nije upisala pobjedu?

Pet remija imaju Portugalci, osminu i četvrtfinale su prošli nakon produžetaka i penala, a sada su u poziciji da su favoriti, htjeli to da priznaju ili ne.

Vels, međutim, ima svoju računicu.

"To što je Portugal remizirao u svih pet utakmica do sada ne mora da znači ništa. Portugal je jak tim, veoma organizovan, ali i mi smo. Bez straha idemo i u ovu utakmicu, kao u svaku prethodnu", rekao je selektor Velšana Kris Kolmen.

Na Mundijalu u Švedskoj 1958. godine Vels je stigao do četvrtfinala, sada je nadmašio taj rezultat...

"Sada smo na novoj teritoriji, polufinale EP se ne igra svaki dan", kazao je Kolmen.

Selektor Kolmen, međutim, mora da pronađe dvije alternative za okršaj sa Kristijanom Ronaldom i ekipom - suspendovani su vezista Aron Ramzi i štoper Ben Dejvis.

"To su dva veoma važna igrača za nas, ali i ranije smo znali da odigramo dobro kada nisu u timu. Snaći ćemo se, naš plan se ne mijenja".

Kako protiv Ronalda? Kolmen je imao zanimljiv odgovor:

"Imamo i mi igrača koji je spreman da uradi sve ono što može i Ronaldo, zar ne?", rekao je Kolmen misleći na Gareta Bejla.

"Vjerujemo u sebe, koncentrišemo se na ono što radimo najbolje, tako da ne mislimo posebno o Ronaldu", istakao je bivši trener Fulama i Sosijedada.

Bonus video: