Hamilton slavio žestokim manevrom u posljednjem krugu

3 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2016. 14:16h

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je Velike nagrada Austrije, devete trke šampionata Formule 1.

On je do treće pobjede ove sezone došao u vremenu sat, 27 minuta, 38 sekundi i 10,7 stotinki. Hamilton, koji je ove sezone slavio i u trkama za VN Monaka i Kanade, pobijedio je u dramatičnom finišu u kojem je izbacio klupskog druga Nika Rozberga u posljednjem krugu.

Britanac je nekoliko krivina prije kraja u direktnom duelu sa Rozbergom došao do prvog mjesta. Hamilton je napao Rozberga i primorao ga na grešku, nakon čega je došlo do kontanka, koji je riješio pitanje pobjednika.

Holanđanin Maks Ferštapen u Red Bulu bio je drugi, treće mjesto pripalo Kimiju Raikonenu u Ferariju, a četvrto Rozbergu.

Njemac u Ferariju, Sebastijan Fetel, trku je završio nakon eksplozije zadnje desne gume u 27. krugu.

"Ništa nije ukazivalo na to. Guma nije bila oštećena a pritisak u njoj je pred eksploziju bio u redu. Nisam ni vozio izvan staze", začuđen je bio Njemac.

Kao petoplasirani završio je Danijel Rikardo u Red Bulu, dok je šesto pripalo Džensonu Batonu Meklarenu. Bodove su još osvojili Sebastijan Grožan, Sergio Peres, Karlos Sains i Valteri Botas.

Rozberg je, nakon devet trka, vodeći u plasmanu vozača sa 153 boda. Hamilton je drugi sa 142, a treći Fetel sa 96 bodova.

U plasmanu konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 295 bodova.

Ferari je drugi sa 192, a treći Red Bul sa 168 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 10. jula u Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije.

Bonus video: