Oduzeto oko 10 kg skanka, uhapšen albanski državljanin

Oduzeti tablet, vozilo i skank su upućeni Forenzičkom centru radi daljeg vještačenja
3 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.07.2016. 11:16h

Policija je u petak oduzela oko 10 kilograma skanka i zbog sumnje da je prokrijumčario ovu opojnu drogu iz Albanije u Crnu Goru uhapsila E.V. (23), državljanina Republike Albanije.

"Službenici ovog Odsjeka su u mjestu Kuća Rakića pokušali da zaustave pmv marke „Alfa romeo 156“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.V. On se, kada je primijetio policijske službenike, velikom brzinom vozilom udaljio sa lica mjesta odbacivši jednu torbu, u kojoj se nalazilo 10 pakovanja težine od po jedan kg sadržine biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Nedaleko od mjesta Kuća Rakića, policijski službenici su zaustavili vozilo kojim je upravljao E.D. a potom ovo lice lišili slobode. Pregledom lica i vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli i pasoš, tablet marke „Qilive“, kao i gore navedeno vozilo koje je korišćeno tokom vršenja ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici su u toku kriminalističke obrade došli do sumnje da se ovo lice već duži vremenski period bavilo nabavkom i krijumčarenjem skanka iz Albanije u Crnu Goru, te da je skank koji je prokrijumčario u Crnu Goru namjeravao da stavi u tzv. uličnu prodaju. E.D. je predat VDT na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", piše u saopštenju.

Dodaje se da su oduzeti tablet, vozilo i skank upućeni Forenzičkom centru radi daljeg vještačenja.

Bonus video: