"Carinvest" protiv "Gugi komerca": Sud provjerava sad vještaka

“Carinvest” tužio “Gugi komerc” zbog neosnovanog bogaćenja
84 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2016. 19:00h

Sudija Blažo Jovanić odlučio je juče da provjeri da li je vještak hidrogradnje Željka Jakovljević, nadležna da vještači u predmetu uređenja platoa na Jazu.

Radi se o predmetu u Privrednom sudu po tužbi kotorskog “Carinvesta“ protiv “Gugi komerca“.

Iz firme “Carinvest” tužili su “Gugi komerc” zbog neosnovanog bogaćenja.

Na jučerašnjem ročištu, advokat Saša Babović, punomoćnik “Carinvesta“, sudu je dostavio podnesak sa preciziranim tužbenim zahtjevom kojim traže da im “Gugi komerc” plati ukupno dva miliona i 291 hiljadu eura.

“Predlažem da sud donese presudu da se ’Gugi komerc’ obavezuje da isplati tužiocu ’Carinvestu’ 1.426.296,69 eura, zbog neosnovanog bogaćenja, zato što je prerađeni kamen isporučio za potrebe uređenja platoa na Jazu zbog održavanja koncerta britanske rok grupe ’Rolling stones’.

Obavezuje se da ’Gugi komerc’ isplati i iznos od 865.082 eura na ime zatezne kamate za period od 1. juna 2007. godine, kao zadnjeg dana preuzimanja materijala od tužioca ’Carinvesta’, do 30. marta 2016, kao dana do koga je izvršen obračun od vještaka ekonomsko-finansijske struke”, piše u podnesku advokata Babovića.

Punomoćnik tuženog “Gugi komerca” advokat Vanja Mugoša je kazao da je za njega sporna specijalnost vještaka Željke Jakovljević.

“Za mene je sporno, da li je vještakinja Jakovljević ima specijalnost da vještači objekat niskogradnje, jer je ona stručna za hidrogradnju”, naveo je advokat.

Sudija Jovanić je prije otvaranja rasprave, te pitanja i primjedbi vještaku na nalaz i dopunu nalaza, kazao da se prethodno mora razjasniti ova dilema.

“Sud će provjeriti preko inžinjerske Komore da li je vještak nadležan da vještači ovu oblast niskogradnje. Sud će takođe pitati i komisiju sudskih vještaka da li vještak ima kompetencije da vještači niskogradnju”, kazao je Jovanić.

Odgovarajući na pitanja advokata Mugoše, u kojoj kategoriji spada objekat na Jazu, vještak Jakovljević je navela da se radi o niskogradnji. Suđenje se nastavlja 14. septembra.

Bonus video: