"Dajković dosađivao dok sam pila šejker"

“Izašla sam sa svojom sestrom tu noć u grad, kao što i svaku noć izlazimo. Stajale smo za šankom i pile piće. Pile smo šejker ’plava žaba’, oko 12 čašica. Ubrzo je došao Dajković sa Kastratovićem i počeo da nam nudi piće. Non stop nam je nudio piće i pozivao da igramo”, kazala je Kostić

589 pregleda 44 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva
Vladislav Dajković, Foto: Privatna arhiva

Svjedokinja Milena Kostić juče je kazala u Osnovnom sudu da je menadžer “Stefan Brauna” Dejan Dragović spasio od pitanja Vladislava Dajkovića.

Dragoviću i radniku obezbjeđenja lokala Draženu Ivanoviću sudi se zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Dajkoviću (prelom nosne kosti i hematome) 27. decembra prošle godine ispred noćnog kluba “Stefan Braun”.

“Izašla sam sa svojom sestrom tu noć u grad, kao što i svaku noć izlazimo. Stajale smo za šankom i pile piće. Pile smo šejker ’plava žaba’, oko 12 čašica. Ubrzo je došao Dajković sa Kastratovićem i počeo da nam nudi piće. Non stop nam je nudio piće i pozivao da igramo”, kazala je Kostić.

Dodala je da joj je u jednom trenutku Dajković dodirivao kosu i tapkao po ramenu.

“Ja to nisam mogla da izdržim i zamolila sam šankera da nam pomogne i da makne Dajkovića od nas. On je onda pozvao Deja Dragovića i on je došao i spasio nas od Dajkovićevih pitanja. Nakon toga su ga izveli napolje i dalje ne znam šta se dešavalo. Mislim da Dajković izmišlja da su ga tukli”, rekla je Kostić.

Njene riječi je potvrdila i druga svjedokinja T.Đ.

Dajković je kazao da najoštrije ističe da te djevojke po prvi put vidi u životu.

“U samom startu svog izlaganja ih još jednom podsjećam da je lažno svjedočenje krivično djelo i da zbog toga mogu ići u zatvor. Smatram da je uopšte njihovo saslušavanje beznačajno i van svake pameti, uzevši u obzir da su sakrili video snimke, te se njihovo prisustvo u lokalu ne može utvrditi. Tom logikom, ja sam mogao da pozovem i moju babu da svjedoči iako je u tom momentu bila na svom selu”, kazao je Dajković.

Člana IO Demosa i Pokreta za neutralnost Dajković rekao je da je spreman čak i da prizna navode djevojaka iz “Stefan Brauna” ukoliko “dostave video kamere koje toliko kriju”.

Bonus video: