OTVORENI SUKOB MINISTRA I DIREKTORA UPRAVE POLICIJE

Tenzije na odboru, Danilović Stojanoviću: "Odgovorni ste za moj život"

Ministar Goran Danilović u jednom momentu optužio direktora UP Slavka Stojanovića da se igra sa njegovom bezbjednošću...
102 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2016. 07:04h

Odbor za odbranu i bezbjednost juče je obilježio   otvoreni sukob ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića.

Izvori “Vijesti” sa tog skupštinskog odbora kazali su da je Danilović  u jednom momentu optužio Stojanovića da se igra sa njegovom bezbjednošću. 

“Ministar mu je rekao ’vi ste odgovorni za moj život i bezbjednost’”, kazao je “Vijestima” jedan od učesnika sastanka. 

Njihov sukob počeo je nakon što je Stojanović  kazao  da je bezbjednosna situacija u Kotoru narušena  zbog nesprovođenja operativnih mjera policije  prema kriminalnim klanovima godinama unazad. 

Time je aludirao na period dok je u tom gradu prvi policajac bio sadašnji Danilovićev savjetnik Zoran Brđanin.

 Danilović je sa druge strane saopštio da mu Stojanović ne daje informacije i da se ne ponaša prema njemu kao prema ministru. 

Izvori “Vijesti” tvrde da je njihova rasprava bila žučna i da se Stojanović obraćao Daniloviću izrazito povišenim tonom.  

Odbor je juče saslušao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, ministra  Danilovića i direktora ANB-a Dejana Peruničića na temu nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori, a na sjednici je razmatrana i informacija o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Kotoru.

Pored sukoba Danilovića i Stojanovića jučerašnju sjednicu odbora obilježili su i stavovi VDT-a Stankovića.

On je, prema nezvaničnim informacijama, kazao da mu Uprava policije i ANB ne dostavljaju informacije i operativna saznanja i da se informiše iz medija.

Nakon jučerašnjeg višesatnog saslušanja odbora u gluvoj sobi  Skupštine, poslanica SNP-a Snežana Jonica saopštila je da je glasala protiv zaključaka Odbora.

“Glasala sam protiv zbog toga što smatram da zahtjevi Odbora, iskazani u zaključcima, ne mogu biti realizovani dok je na čelu Uprave policije Slavko Stojanović, što sam i danas ponovila ministru nadležnom za inicijativu za njegovu smjenu“, kazala je Jonica.

Za tu inicijativu nadležan je ministar unutrašnjih poslova.

Nuhodžić: Kotor se mora stabilizovati

Predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić kazao je juče nakon sjednice da su, većinom glasova, usvojeni posebni zaključci za obje tačke dnevnog reda.

U zaključcima u vezi sa prvom tačkom navodi se da Odbor od državnih organa nadležnih u postupcima rasvjetljavanja krivičnih djela ubistava u prethodnom periodu, zahtijeva nastavak aktivnosti u cilju postizanja boljih rezultata u razrješenju svih postojećih slučajeva.

Ocijenjeno je da je potrebna puna međuresorska saradnja između vrhovnog državnog tužioca, Ministarstva unutrašnjih poslova, ANB-a i drugih državnih organa u rasvjetljavanju tih krivičnih djela.

Odbor je, kaže Nuhodžić, konstatovao da je bezbjednosna situacija u opštini Kotor posljednjim događajima narušena, i da je potrebno pojačati profesionalne aktivnosti koje će dovesti do potpune stabilizacije bezbjednosne situacije u toj opštini, što zahtijeva punu koordinaciju i efikasno djelovanje svih činilaca bezbjednosnog sistema.

Galerija

Preporučujemo za Vas