Bojić dobio dozvolu da kupi pištolj

Povod za nabavku pištolja, kako je kazao advokat, bio je napad na njegovog maloljetnog sina, koji se dogodio 3. aprila
99 pregleda 17 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2016. 10:12h

Podgorički advokat Vladan Bojić juče je dobio dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za nabavku vatrenog oružja.

Bojić je u aprilu tražio dozvolu za nabavku pištolja, ”kako bi zaštitio porodicu”.

On je 11. aprila Centru bezbjednosti Podgorica podnio zahtjev za dozvolu i odobrenje za kupovinu oružja, na osnovu Zakona o oružju.

Povod za nabavku pištolja, kako je kazao advokat, bio je napad na njegovog maloljetnog sina, koji se dogodio 3. aprila.

Bojićev sin zadobio je tada tešku tjelesnu povredu - prelom nosne kosti.

“Moj sin je udaren dan nakon što sam podnio prijave zbog prisluškivanja. To je bila klasična namještaljka. Poslije svega što mi se događa u posljednje vrijeme - slučajni nalaz u prisluškivanju, kvarenje i trostruke zamjene telefona u vrijeme kad sam prisluškivan... - sve su to slučajnosti u koje ne vjerujem da su slučajnosti”, kazao je Bojić nakon napada.

Za udaranje maloljetnika okrivljen je Zoran Pajović (34) iz Podgorice.

Advokat Bojić ranije je rekao da nije postojao razlog da bilo ko udari njegovog sina, “koji je po prirodi miran dječak”.

Kolektiv podgoričke Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” sredinom aprila poslao je pismo tužilaštvu u kojem je pisalo da je Bojićev sin primjerno dijete i odličan učenik, koji svojim ponašanjem služi ugledu te škole.

Sa druge strane, okrivljeni za napad - Pejović, tvrdio je u sudu da je Bojićev sin na dan napada, ali i ranije maltretirao njegovog sina, te da je siguran da mu nije slomio nos.

Time je on odbio da prizna krivicu za nanošenje teške tjelesne povrede Bojićevom sinu.

Bonus video: