Jedinstvo Bemaks u prvom kolu CEV kupa protiv Levskog iz Sofije

79 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
Ažurirano: 30.06.2016. 12:25h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa u prvom kolu CEV kupa igraće protiv bugarskog Levskog, odlučeno je danas žrijebom u Varni, gdje se sjutra i prekosjutra održava finalni turnir ovogodišnje Evropske lige za muškarce.

Prvi meč igraće se između 6. i 8. decembra u Sofiji, dok je revanš između 20. i 22. decembra u Bijelom Polju.

Ako prođu prvo kolo, izabranici Darka Prebiračevića će u šesnaestini finala (3/5. – 17/19. januar 2017.) igrati sa poraženim iz 3. kola Lige šampiona, u kojem se sastaju pobjednik meča drugog kola LŠ, Dobruđa (Bugarska) – Groningen (Holandija) i belgijski Noliko.

Kako ove godine ekipe koje budu eliminisane iz prve tri runde Lige šampiona nastavljaju takmičenje u CEV kupu, potencijalne rivale u ovom takmičenju dobili su i naši šampioni, Budvanska rivijera i Luka Bar.

Ako ne prođe danski Gentofte, u drugom kolu LŠ (2. i 6. novembar), Budvanska rivijera će u prvom kolu CEV kupa igrati protiv finskog tima Loimu. Ako, pak, Budvani prebrode drugo kolo LŠ, a u trećem budu eliminisani od ruskog Belogorja (16. i 20.decembar), u drugom kolu CEV kupa (3/5. – 17/19. januar 2017.) bi se sastali sa francuskim Ajačijom.

Žrijebom za Ligu šampiona od 9. juna, odlučeno je da će Budvani, ako prođu drugo i treće kolo, u grupnoj fazi LŠ igrati u grupi E sa turskom Halkbankom, belgijskim Ruselarom i boljim iz meča Besa (Kosovo)/Amrisvil (Švajcarska) - Peruđa (Italija).

Luka Bar će u prvom kolu Lige šampiona igrati protiv estonske Kohile (18. i 22. oktobar), a ako ne prođe dalje, takmičenje će nastaviti u prvom kolu CEV kupa, protiv austrijskog Tirol Insbruka. Ako bi prebrodile Austrijanke, odbojkašice Luke Bar bi u šesnaestini finala CEV kupa igrale protiv poljskog Lođa.

Bonus video: