SVJETSKA LIGA U ODBOJCI

Pirova pobjeda protiv Meksika, ništa od fajnl-fora

Današnja pobjeda protiv Meksika sa 3:1 (18:25, 25:17, 25:22, 25:19) bila je Pirova, jer je “crvenima” trebao trijumf bez izgubljenog seta, kako bi čekali epilog večerašnjeg meča Venecuele protiv Tunisa nadajući se pobjedi domaćina
54 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Minić, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Minić, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 04.04.2019. 20:45h

Crnogorski odbojkaši nijesu uspjeli da i drugu godinu zaredom izbore plasman na fajnl-for treće divizije Svjetske lige (prošle godine su stigli do finala).

Sve ono dobro što su uradili na prvom turniru, u Meksiko Sitiju, kada su upisali sve tri pobjede (Njemačka, Meksiko, Španija), izabranici Slobodana Boškana su “prosuli” su u Tunisu, gdje su u tri meča zabilježili pobjedu i dva poraza u pet setova.

Da li sve to zbog druge promjene vremenske zone i kontineta u sedam dana, ili sopstvenih slabosti i limita, odgovori su koje treba da traži i nađe stručni štab naše reprezentacije, kako bi spremni dočekali septembarske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su mnogo važnije od komercijalnog takmičenja kakvo je Svjetske lige.

Iako važna na psihološkom planu, jer je uvijek turnir bolje završiti trijumfom, današnja pobjeda protiv Meksika sa 3:1 (18:25, 25:17, 25:22, 25:19) bila je Pirova, jer je “crvenima” trebao trijumf bez izgubljenog seta, kako bi čekali epilog večerašnjeg meča Venecuele protiv Tunisa nadajući se pobjedi domaćina.

Ovako, nakon prvog izgubljenog seta, bilo je jasno da su zbog broja pobjeda, te set-količnika nedostižni Slovenija, te barem Grčka i Kineski Tajpeh (čekajući rezultat Venecuele).

"Trebala nam je maksimalna pobjeda, ali smo, nažalost, grčevito ušli u utakmicu, bilo je sigurno i umora kod obje ekipe. Nekako je sve mrtvo izgledalo na startu, pa smo nažalost smo izgubili taj prvi set. Na kraju smo smogli snage da pobjedom završimo turniru u Tunisu", rekao je korektor Aleksandar Minić.

U nastavku meča, rasterećeni Bojić i drugovi su stigli do pobjede protiv učesnika Olimpijskih igara u Riju, i ovogodišnji nastup u Svjetskoj ligi završili sa pozitivnim skorom od četiri pobjede i dva poraza. Ali, itekako da imaju za čim da žale…

Naime, Crna Gora je u prvom kolu turnira u Tunisu protiv direktnog konkurenta Venecuele imala prvu meč loptu za fajnl-for, ali je nije iskoristila, jer je izgubila 3:2, nakon što je uspjela da se vrati u meč nakon 0:2 u setovima.

Posebna priča je bio meč sa domaćim Tunisom, u kojem je naša selekcina vodila 2:0 u setovima, imala meč lopte u trećem i četvrtom setu, ali je na kraju izgubila 3:2.

Sve to uz veliku grešku stručnog štaba naše reprezentacije kod 17:17 u petom setu, kada je zbog naše pogrešne izmjene tehničara (Dabović više nije imao pravo da zamijeni Strugara) sudija dodijelio poen i servis protivniku, koji je takav poklon nije propustio da pretvori u pobjedu…

"Možda smo se nakon tri pobjede u Meksiku malo izdigli, iako smo znali da ništa nije gotovo. Da smo dobili Venecuelu, sigurno bi turnir dobio drugačiji tok. Međutim, tako je, kako je, idemo dalje", dodao je Minić.

Selektor Boškan, zajedno sa svojim igračima, treba da da izvuče određene pouke, jer u septembru slijedi nešto mnogo važnije za našu odbojku, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo…

"Njemačka je glavni favorit da sa prvog mjesta ode na EP. Međutim, mi se naravno nećemo predavati, tražićemo svoju šansu. Ali, možda je neka realna borba između nas i Španaca za to drugo mjesto, da kroz baraž probamo da prođemo na Evropsko prvenstvo. Imaćemo mjesec i po odmora, pa da maksimalno motivisani probamo da se spremimo za kvalifikacije", zaključio je Minić.

Crna Gora – Meksiko 3:1 (18:25, 25:17, 25:22, 25:19)

Tunis – Palata sportova „El Menzah“. Gledalaca: 80. Sudije: Ferouzi (Iran) i Mboteke (Kamerun). Poeni iz napada: Crna Gora 46, Meksiko 42. Poeni iz bloka: Crna Gora 14, Meksiko 8. Poeni iz servisa: Crna Gora 4, Meksiko 7. Greška: Crna Gora 26, Meksiko 29.

Crna Gora: MINIĆ 15, DABOVIĆ 4, Babić, G. ĆUK 8, Strugar, ĆAĆIĆ 2, LAKČEVIĆ, BOJIĆ 15, Radunović, B. Ćuk 14, MILIĆ 6, Vukašinović, Ječmenica, Popović (libero 2).

Meksiko: Vargas 2, RAMIREZ 8, Masijas 3, H. RANHEL (libero), PERALES 1, KINJONES 8, P. Ranhel 1, BARAHAS 9, KORDOVA 16, AGILERA 6, Čavez 1, Oreljana 2.