Belgijski milioni i mađarska „sića”

"Cilj nam je da odemo što je dalje moguće", priznao je Mark Vilmots, selektor Belgije
0 komentar(a)
Mark Vilmots, Foto: Reuters
Mark Vilmots, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2016. 13:39h

Eden Azar, Romelu Lukaku, Kevin de Brujne na jednoj strani, na drugoj Balaž Džudžak, Adam Salai, Gabor Kiralj... Jedni po Transfermarktu vrijede čak 468 miliona eura, drugi svega 25,3. Sudariće se 2. sa 20. sa rang-liste Fife...

Sve nabrojano govori ko je apsolutni favorit u šestom meču osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, večeras od 21 čas u Tuluzu. Trebalo bi da se dogodi čudo da Belgija ne savlada Mađarsku, ali fudbal i jeste najpopularniji sport na planeti zato što su senzacije česte.

Ovog juna se u Francuskoj dokazalo da autsajderi više ne postoje, zbog toga niko u redovima „crvenih đavola” i ne pomišlja da otpiše tim koji je savladao Austriju i remizirao sa Portugalom i Austrijom, mada prihvataju ulogu favorita.

"Cilj nam je da odemo što je dalje moguće i nije mi problem da kažem da smo favoriti. Moramo da držimo loptu u nogama i dominiramo, te da probamo da kreiramo situacije jedan na jedan u posljednjih 30 metara. Znamo da to neće biti lako, jer su Mađari vrlo kompaktni u odbrani. Moramo da budemo strpljivi, jer će se rival boriti do posljednje sekunde", rekao je Mark Vilmots.

Selektor Mađara je Njemac Bernd Štork, a njegov prvi pomoćnik Andreas Meler, koji je bio nezamjenljiv u šampionskom timu „elfa” na Euru 1996. u Engleskoj. Oni su usadili timu čuvenu germansku disciplinu.

"Znamo našu istoriju, kakve smo majstore nekada imali, ali smo željeli da dokažemo da nismo imali samo sreću u kvalifikacijama. Ljudi u Mađarskoj su u euforiji zbog naših rezultata i želimo da ih učinimo još ponosnijim", jasan je 37-godišnji Zoltan Gera, strijelac zvanično najljepšeg gola prve faze Eura u Francuskoj.

Bonus video: