Boškan: Od trećeg seta smo bili više nervozni jer nam je pobjeda bila nadomak ruke

0 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Fivb.org
Slobodan Boškan, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 26.06.2016. 13:09h

Selektor codbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan smatra da su njegovi izabranici bili malo više nervozni nakon što su ispustili meč lopte u trećem i četvrtom setu duela sa Tunisom, što je našu selekciju koštalo poraza od 3:2, iako su "crveni" vodili 2:0 u setovima i imali meč lopte u trećem i četvrtom setu.

“Bila je to teška utakmica. Za razliku od meča sa Venecuelom dosta stvari je bilo u našim rukama. Vodili smo 2:0 i imali meč lopte u trećem i četvrtom setu. Međutim, nismo uspjeli to da iskoristimo i poslije se ušlo u borbu sa ekipom Tunisa, koja je bila raspoložena i to joj je na kraju donijelo rezultat. Mislim da smo na momente, od trećeg seta, pa do kraja bili više nervozni jer nam je pobjeda bila nadomak ruke, a nismo uspjeli da je ostvarimo i to je jedan od razloga poraza”, rekao je Boškan.

U četvrtom setu je na klupi ostao korektor Aleksandar Minić, iako je do tada bio naš najraspoloženiji igrač u napadu.

“Za sve što radim u ovom poslu, i za dobre i loše stvari preuzimam odgovornost. U tom momentu sam procijenio da je možda bolje da počnemo bez Minića u četvrtom setu i stojim iza te odluke”, istakao je Boškan.

Kapiten Vojin Ćaćić kazao je da se osjeća krivim zbog poraza od Tunisa, jer, kako kaže, nije odigrao na svom nivou.

“Nadam da ćemo izvući pouke da danas odigramo što jače protiv Meksika i sačekamo drugi rezultat, pa da vidimo kakav će biti krajnji epilog”, rekao je Ćaćić.

“Prva dva seta su bila dobra, iako su rezultatski bila izjednačena, osvojili smo ih lagano, jer smo igrali kako treba i bili sigurni u sebe. Ne mogu da objasnim zašto se desio pad u igri, zbog kojeg smo izgubili sljedeća dva seta. Uvukla se nervoza i nekoliko sudijskih grešaka je uticalo da izgubimo sigurnost. Mislim da je presudno što smo igrali slabo u napadu, nismo bili raspoloženi u tom segmentu igre. Mi se kao ekipa oslanjamo na dobar napada. Kada nam nije dan u napadu, teško je pobijediti, a vidjelo se da nam i oni lako prave kontre i osvajaju poene”, istakao je Ćaćić.

Crna Gora u 17 sati igra sa Meksikom i potrebna joj je pobjeda od 3:0 kako bi ostala u trci za fajnl-for.

“Za nas će najveći izazov biti da što prije zaboravimo meč sa Tunisom i spremimo se za Meksiko. Vjerujem da imamo snage, da možemo da pobijedimo Meksikance”, zaključio je Boškan, koji za sajt OSCG nije komentarisao propust naše klupe u petom setu kod rezultata 17:17, kada je zbog pogrešne izmjene protivničkom timu dodijeljen poen i servis, što je na kraju odlučilo meč.

Bonus video: