SELEKTOR VELSA ZADOVOLJAN, ALI HVALI SJEVERNU IRSKU

Kolmen: Bili su bolji, ali ponosni smo što smo u četvrtfinalu

50 pregleda 0 komentar(a)
Vels Euro 2016, Foto: Reuters
Vels Euro 2016, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 21:19h

Vels je u četvrtfinalu nakon nevjerovatno teške utakmice, klasične bitke dva autsajdera na Euru - "zmajevi" su u britanskom okršaju bili bolji od Sjeverne Irske rezultatom 1:0.

Bajka tima Krisa Kolmena se nastavlja, druga je završena, ali Sjeverna Irska ponosno napušta Francusku...

"Bili su bolji od nas u većem dijelu meča, ali mi srce i hrabrost, nikad se ne predajemo. Nismo bili posebno dobri u ovoj utakmici, ali nagrađeni smo za druge stvari. Mnogo je bolje ostati ovdje nego otići kući, ali moram da čestitam protivniku, koji je bio fantastičan i realno kvalitetniji", rekao je Kolmen, i dodao da je uloga autsajdera pripala protivniku:

"Bili su autsajderi i to je i nas poremetilo, jer nismo navikli da funkcionišemo u tim okolnostima. U redu, nismo bili dobri, ali želimo da uživamo, jer smo u četvrtfinalu Evropskog prvenstva", istakao je Kolmen, čiji je tim dao sedam golova na Euru u četiri utakmice.

Partijom nije bio zadovoljan ni Bejl, ali...

"Znao sam da će meč biti prilično ružan za gledanje, ali ne želim da umanjim sve što je do sada uradila Sjeverna Irska. Napravili su nam mnogo problema, nismo imali prostora, ali moramo da budemo srećni, jer smo u četvrtfinalu", rekao je Bejl.

A Sjeverna Irska ima za čime da žali, iako nije stvorila mnogo prilika pred golom "zmajeva".

"U prvom poluvremenu smo zaslužili više od 0:0, ali fudbal je takav. Posebno mi je žao našeg lidera Mekolija, nije zaslužio da postigne autogol, bio je perfektan. Bez obzira na sve, ovo je za nas bilo prekrasno takmičenje i svi smo razočarani što je došao kraj", rekao je Stiven Dejvis.

Preporučujemo za Vas