Familija Ranka Šćekića molila policiju da ih zaštiti

Mediji u toj zemlji objavili su da su dvojica maskiranih ubica “skuterom” sa leđa prišla Šćekiću i u njega ispalili smrtonosne hice. Beranac je trebalo da svjedoči u predmetu “26 Koper”, koji je pokrenut zbog šverca oružja. Holandski mediji ističu da je Šćekić bio na listi za odstrel mafije, koja ubija svjedoke u tom predmetu
187 pregleda 3 komentar(a)
Ranko Šćekić, Foto: Http://panorama.nl/
Ranko Šćekić, Foto: Http://panorama.nl/
Ažurirano: 25.06.2016. 10:59h

Članovi familije Beranca Ranka Šćekića (45) prije nego što je ubijen molili su holandsku policiju da ih zaštiti i da ih premjesti na bezbjednu lokaciju.

To je objavila Radio televizija Utreht.

Šćekić je ubijen prije tri dana u holandskom gradu Utrahtu, gdje je živio sa suprugom i troje djece.

Mediji u toj zemlji objavili su da su dvojica maskiranih ubica “skuterom” sa leđa prišla Šćekiću i u njega ispalili smrtonosne hice. Beranac je trebalo da svjedoči u predmetu “26 Koper”, koji je pokrenut zbog šverca oružja. Holandski mediji ističu da je Šćekić bio na listi za odstrel mafije, koja ubija svjedoke u tom predmetu.

Holandski “crimesite” objavio je da je Šćekić, navodno snimao osumnjičene u tom predmetu.

Jedan od tih snimanih sastanaka švercera održan je u novembru 2014. godine. Slike i video zapisi koristili su kasnije za istragu u tom predmetu. Šćekić je, prema istim informacijama, dok je bio živ provjeravao svoj automobil plašeći se za bezbjednost. Prije njega u maju ove godine u Amsterdamu je ubijen Abdurahim Belhađ, koji je prema izvještajima medija takođe saslušavan u predmetu “26 Koper”.

Belhađ je prije ubistva navodno odbio da uđe u policijski program zaštićenih svjedoka saradnika.

Bonus video: