Vukotića htjeli da ubiju iz škode?

Iz policije je saopšteno da je Tim za protivdiverzionu zaštitu izvršio antiteroristički pregled vozila, ali da u njemu ništa nisu pronašli...
231 pregleda 12 komentar(a)
auto ilustracija, Foto: Akoda-auto.rs
auto ilustracija, Foto: Akoda-auto.rs
Ažurirano: 25.06.2016. 06:43h

Iz Uprave policije tvrde da je netačno da načelnik kotorske policije Igor Popović nije želio da rasvijetli ko je navodno pripremao likvidaciju Jovana Vukotića, koga bezbjednosne službe tretiraju kao vođu takozvanog škaljarskog klana.

Oni su reagovali na tekst “Ne istražuju plaća li mafija policiju”, gdje se podsjeća na javno pismo Vukotića u kome optužuje načelnika tamošnje policije da “žmuri na dokaze o planiranju likvidacije”.

“Netačni su navodi u tekstu na koji reagujemo da načelnik Odjeljenja bezbjednosti Kotor Igor Popović nije sproveo nijednu mjeru i radnju u vezi sa vozilom otuđenim u inostranstvu a za koji je J. V. u tekstu izjavio da sumnja da je ostavljeno na izvjesnom mjestu radi izvršenja krivičnog djela na njegovu štetu. Službenici OB Kotor su, naime, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile činjenice u vezi sa okolnostima ovog događaja.

Službenici OB Kotor su postupili po prijavi J. V. i D. Đ. iz Kotora i u Perastu pronašli parkirano vozilo 'škoda oktavia', za koje su ova lica kazala da sumnjaju da je tu ostavljeno radi izvršenja krivičnog djela na njihovu štetu.

Službenici Tima za protivdiverzionu zaštitu Uprave policije su izvršili antiteroristički pregled predmetnog vozila kojim nisu otkriveni sumnjivi predmeti odnosno predmeti od interesa za službu. Vozilo je potom upućeno u Forenzički centar radi pregleda i uzorkovanja mogućih tragova. Putem instituta međunarodne pravne pomoći zatim su izvršene provjere ovog vozila kojima je utvrđeno da je vozilo otuđeno u Bosni i Hercegovini.

Službenici OB Kotor su se obratili nadležnim službama u Bosni i Hercegovini u vezi sa informacijama o krađi ovog vozila i drugim povezanim pitanjima. Po prispijeću odgovora od kolega iz Bosne i Hercegovine preduzeće se dalje aktivnosti u vezi sa ovim predmetom.

O navedenom je upoznat i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru”, piše u reagovanju Tima za odnose sa javnošću Uprave policije.

Bonus video: