NE BAVE SE OPTUŽBAMA JOVANA VUKOTIĆA

Tužilaštvo ne istražuje plaća li mafija policiju

Navodni vođa škaljarskog klana u aprilu prošle godine optužio kotorske policajce da su na platnom spisku “kriminalaca došljaka”
97 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 24.06.2016. 19:50h

Tužilaštvo nije istraživalo da li su tačne tvrdnje Jovana Vukotića saopštene prije godinu - da načelnik kotorske policije Igor Popović nije želio da rasvijetli ko je planirao da ubije njega ili nekog od njegovih prijatelja.

Tužioci nijesu provjeravali ni Vukotićeve navode da su određeni policajci u Kotoru na platnom spisku mafije.

To su “Vijestima” saopštili iz tužilaštva.

Pismo tog Kotoranina objavljeno je krajem aprila 2015. u medijima.

Vukotića je policija označila kao jednog od vođa škaljarskog klana, ali je on demantovao te navode.

On je prošle godine saopštio da su pojedini kotorski policajci “bili na platnom spisku kriminalaca došljaka, koje su obezbjeđivali ili su za materijalne koristi žmurili na kriminal preko kojeg su pokušali da Kotor naprave svojim gradom”. Načelnika kotorske policije tada je optužio da žmuri na dokaze o planiranju likvidacije, koji su mu “dostavljeni na tacni - nađeni automobil, dovezen iz Bosne sa ukradenim inostranim tablicama.”

“Popović ni poslije toliko vremena nije sproveo nijednu radnju u tom predmetu, kako bi se otkrilo ko je pripremao moje ubistvo ili likvidaciju nekog od mojih prijatelja”, napisao je Vukotić tada.

“Obavještavamo Vas da Tužilaštvo do sada nije provjeravalo navode iz pisma koje navodite u pitanjima”, odgovorili su prijetri dana iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, na pitanja koja su im prvobitno poslata 27. jula 2015. godine.

Jovana Vukotića, njegovog brata Igora i Kotoranina Igora Dedovića policija godinama označava kao vođe škaljarskog klana.

Početkom juna Jovan Vukotić je “Vijestima” kazao da su priče o njemu kao vođi škaljarskog klana “koji broji njegova dva maloljetna sina, oca, majku i brata najobičnija glupost zbog kojih mu je život ugrožen. Tada je tvrdio da javna i tajna policija pokušavaju da mu podmetnu da je u Kotoru pucao na sugrađanku Tamaru Zvicer i da im u tom poslu pomažu članovi kavačkog kriminalnog klana. Novinaru je dostavio pasoš, hotelske i račune iz zdravstvene ustanove za koje kaže da dokazuju da nije bio u Crnoj Gori kada je ispaljen hitac ka supruzi jednog od navodnih vođa tog klana Radoja Zvicera. Dan kasnije Zvicerova ga je indirektno optužila da je “u pratnji roditelja pucao na tuđu ženu i djecu”.

Istragu o navodnom pokušaju ubistva Zvicerove prije desetak dana preuzelo je Specijalno tužilaštvo.

Preporučujemo za Vas