Prijeti mu hapšenje i ako u svoju kuću uđe

Postupak protiv Lakića se vodi zbog navodnog fizičkog napada na predsjednika SO Herceg Novi Andriju Radmana
714 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Lakić, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Lakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.06.2016. 19:43h

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom pokrenulo je krivični postupak protiv Aleksandra Lakića i zabranilo mu pristup na manje od 100 metara zgradi Opštine i predsjedniku Skupštine Opštine Andriji Radmanu.

U rješenju Tužilaštva piše da će Lakić biti uhapšen ako prekrši mjeru, koja je na snazi do okončanja postupka koji se protiv njega vodi zbog navodnog napada na Radmana.

Lakić je ocijenio da je odluka besmislena, jer mu se, tvrdi, jedna od kuća nalazi u zoni zabrane. On je naglasio da, nakon rješenja, ne smije ni do Pošte, plaže i Doma zdravlja, ali i drugih institucija koje su mu potrebne zbog svakodnevnog posla.

“Za tri dana sam privođen pet puta, čak me je policija danas privela jer sam bio na gradskoj plaži. Potpuno sam onemogućen da funkcionišem u svom gradu, zbog nečega što mi je namješteno i za šta nema nikakvog osnova”, kazao je Lakić juče “Vijestima”.

Policija je u utorak privela Lakića zbog navodnog pokušaja fizičkog napada na Radmana u zgradi Opštine, koji je spriječilo obezbjeđenje.

Radman je tada kazao da je ispred kabineta zatekao Lakića koji je bio u verbalnom duelu sa službenikom obezbjeđenja, nakon čega je počeo da viče na njega zahtijevajući da ga primi i riješi njegov problem.

“Kada sam to odbio, počeo je da mi prijeti i pokušao je na silu da uđe u moj kabinet. U tome ga je spriječilo naše obezbjeđenje, koje je pozvalo i policiju”, kazao je tada Radman.

Lakić, međutim, tvrdi da nije želio da se fizički obračuna sa Radmanom i da ne zna zbog čega se vodi krivični postupak.

“Nijesam ga napao, samo me je isprovocirao kada je kazao da me neće primiti jer ima masu svojih prioriteta, a ne da rješava još i moje, na šta sam samo viknuo da će morati da me primi kao građanina, jer je to njegov posao”, pojasnio je Lakić.

On je demantovao da je rekao da “će se zapaliti”, već da će dovesti njegov turistički vozić na parking Opštine i zapaliti ga, ukoliko ne dobije dozvolu da saobraća na jednoj od dvije rute koje je ponudio.

Tvrdi da je u utorak zbog vozića i došao da se žali u Opštinu. On je u utorak kazao da će, kao dugogodišnji član DPS-a, inicirati smjenu Radmana, funkcionera te partije. Lakić je pozvao predsjednicu Vrhovnog suda da se pozabavi njegovim slučajem i istakao da će tražiti da mu se sudi u drugom gradu.

“Ne mogu krivično da me gone, ako niko od svjedoka nije izjavio da sam krenuo da ga udarim”, kazao je Lakić.

Bonus video: