Runi: Pojačali smo vježbanje penala

0 komentar(a)
Vejn Runi i Marek Hamšik, Foto: Reuters
Vejn Runi i Marek Hamšik, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2016. 13:30h

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je danas da je njegova ekipa pojačala vježbanje izvoĐenja penala uoči utakmice sa Islandom, u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Engleska će u ponedjeljak od 21 čas u Nici igrati protiv Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva.

To je prvi put da Engleska igra u nokaut fazi nekog velikog takmičenja od Evropskog prvenstva 2012. godine, kada je u četvrtfinalu izgubila od Italije poslije izvođenja penala, što je bio njihov šesti poraz u sedam utakmica u kojima su izvođeni penali.

"Sada kada smo u nokaut fazi vježbaćemo više kao grupa prije nego individualno. Vježbamo kao grupa u slučaju da nam penali budu potrebni. To je napet trenutak. Sjećam se posljednjeg Evropskog prvenstva protiv Italije. Ja uvijek znam gdje ću da šutiram penal, a (golman Italije Đanluiđi) Bufon je pokazivao rukom i rekao mi da zna da idem na tu stranu. Bio je u pravu i pitao sam se da li da promijenim odluku. Na kraju sam šutnuo u istu stranu, a on se bacio u suprotnu", rekao je Runi, prenijeli su britanski mediji.

"Iz ritma može da vas izbaci čak i golman koji vam pokazuje jednu stranu. Ali, morate da vjerujete u ono što ste trenirali", dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Najbolji strijelac u istoriji engleske reprezentacije rekao je da tokom treninga kada vježba izvođenje kornera, svoje golmane obavijesti gdje će poslati loptu, kako bi sebi otežao posao.

"Ako ne može da odbrani, uprkos tome što zna gdje će otići lopta, onda ne brinem za moje izvođenje. To je teže, ali ako ne odbrani, dobro je", rekao je Runi.

Bonus video: