Meksiko bez profesionalnih boksera na Igrama u Riju

65 pregleda 0 komentar(a)
Bokserska federacija Meksika, Foto: Www.fecombox.com
Bokserska federacija Meksika, Foto: Www.fecombox.com
Ažurirano: 23.06.2016. 18:12h

Bokserski savez Meksika neće poslati nijednog profesionalnog boksera na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, prenijeli su danas tamošnji mediji.

Predsjednik Bokserskog saveza Meksika Rikardo Kontreras otvorio je 9. juna konkurs za učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali su stigle samo dve prijave, od čega je jedna bila ispravna.

Bokser Marko "Dorado" Rejes jedini je ispunio uslove, ali je na kraju povukao zahtjev i odlučio da ne učestvuje. Drugi bokser nije ispunio uslove.

"Dva boksera su tražila da idu, jedan je ispunio uslove, a drugi je novi, mladi takmičar. Marko Rejes me je obavijestio da ne želi da rizikuje dvogodišnju suspenziju Svjetskog bokserskog saveta (WBC), pa kada je došlo vrijeme da pošaljemo zahtjeve, nismo imali nijedan potpisan zahtjev profesionalnih boksera", rekao je Kontreras.

Uprkos podršci inicijativi da se profesionalni bokseri takmiče na Olimpijskim igrama, Kontreras je rekao da je cijela stvar obavljena u žurbi i da je važno da bokseri donesu odluke.

"Nisam iznenađen, objava je došla suviše rano i siguran sam da je to bilo ključno u odluci boksera koji su razmatrali mogućnost učešća", rekao je on.

Kontreras je rekao da čeka odluku selektora o tome koji bokseri će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu u julu.

Svijet profesionalnog boksa skoro jednoglasno je osudio odluku da se profesionalcima dozvoli učešće na Igrama, a razne organizacije najavile su suspenzije i oduzimanje šampionskih titula onim borcima koji budu nastupali u Riju.

Bonus video: