Krivična prijava protiv Jovana Vukotića: Utajio 22.800 eura?

Polciija je Tužiocu podnijela inicijativu, za pokretanje finansijske istrage protiv Vukotića
73 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 23.06.2016. 16:05h

Kotoranin Jovan Vukotić osumnjičen je da je utajio skoro 23.000 eura poreza, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv Vukotića krivičnu prijavu podnio Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Policijskim aktivnostima, sprovedenim u prethodnom periodu, u koordinaciji i po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, prikupljeni su dokazi koji ukazuju na sumnju da je osumnjičeni J.V. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, na način što je 01. 04. 2014. godine, kao izvršni direktor i osnivač društva „V2“ d.o.o. Podgorica, Privrednom sudu u Podgorici podnio predlog za pokretanje stečajnog postupka nad predmetnim privredniim društvom. Tom prilikom dostavljena je i izjava u pisanoj formi kojom osumnjičeni J.V. ovom sudu potvrđuje da firma „V2“ nema povjerilaca i dužnika, kao ni obaveza koje su u vrijeme podnošenja predloga dospjele. Takođe, sudu je dostavljen i spisak imovine društva „V2“ na dan 01. 04. 2014. godine u kojem se navodi na dužnik nema imovine", navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da je 4. aprila 2014. godine, dan nakon što je Privredni sud prihvatio predlog za pokrećanje stečaja firmi "V2", registrovana je firma „V2 – Multi Brand“ čiji je osnivač i izvršni direktor bliski srodnik Vukotića.

Policija navodi da su utvrdili da je "po osnovu kupovine skupocjene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu „V2 – Multi Brand“ izdata od strane dobavljača „V2“ na iznos od 142.800 eura".

"Analiza navedene dokumentacije, kako su kazali iz MUP-a, ukazuje na to da je preduzeće „V2“ d.o.o. Podgorica u trenutku predaje predloga za pokretanje stečajnog postupka, tačnije 03. 04. 2014. godine, kao svoju imovinu imalo robu u vrijednosti od 142.800 eura, što je suprotno izjašnjenju – izjavi J.V. od 01. 04. 2014. godine u kojoj se navodi da ovo privredno društvo nema imovinu. Navedeno ukazuje da stečajna uprava nije imala uvid u fakturu koju je „V2“ d.o.o. Podgorica izdala društvu „V2 – Multi Brand“ na iznos od 142.800 eura pa je na taj način izbjegnuto plaćanje pristiglih poreskih obaveza koje na navedenu sumu iznose 22.800 eura", saopšteno je iz MUP-a.

Polciija je Tužiocu podnijela inicijativu, za pokretanje finansijske istrage protiv Vukotića.

Kotoranin Jovan Vukotić osuđen je 10.6. ove godine na tri mjeseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Vukotić je nešto ranije za "Vijesti" izjavio da mu javna i tajna policija pokušavaju podmetnuti da je u Kotoru pucao na sugrađanku Tamaru Zvicer.

On je tada tvrdio da već dvije godine te iste osobe pokušavaju da ga prikažu kao kriminalca koji je utajio porez.

“Bio sam vlasnik butika u Podgorici koji je zatvoren zbog loših finansijskih priliva. Prvo su pokrenuli prekršajni postupak i pokušali da mi namjeste pranje novca, a kada im to nije prošlo, uprkos uredno odrađenom stečajnom postupku, pokušali su da me predstave kao nekog ko je utajio porez u iznosu od 20.000 eura. Da nije tužno, bilo bi smiješno. Poreska inspekcija i finansijski vještaci ocijenili su da nema utaje poreza, ali je tužiteljka, koja je jednom završila taj predmet, pod pritiskom struktura iz dijela vrha Uprave policije morala ponovo da ga radi i naloži moje hapšenje", kazao je tada Vukotić “Vijestima”.

Bonus video: