SVJETSKA LIGA U ODBOJCI: CRNA GORA DANAS PROTIV VENECUELE (17)

Pobjeda otvara vrata fajnl-fora

"Ako startujemo pobjedom, mislim da će sve biti kako treba i da ćemo se plasirati na završni turnir", rekao je kapiten Vojin Ćaćić
58 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 04.04.2019. 20:55h

Prvu promjenu vremenske zone i kontinenta podnijeli su više nego dobro, čemu svjedoče sve tri pobjede (Njemačka, Meksiko, Španija) na turniru u Meksiko Sitiju. Kako će se odbojkaši Crne Gore snaći i sa drugom promjenom kontinenta i vremenske zone u sedam dana, pokazaće drugi turnir Svjetske lige.

Rivali izabranika Slobodana Boškana u Tunisu su, na papiru lakši nego prošle sedmice - redom Venecuela, Tunis i na kraju ponovo Meksiko. Crna Gora je trenutno treća na zbirnoj tabeli 12 selekcija treće divizije, na poziciji koja vodi na fajnl-for, a da bi zadržali šanse za plasman na završnicu, vjerovatno je presudan današnji meč sa Venecuelom (17 sati).

"Prva utakmica će biti najteža jer će nam trebati vremena da se priviknemo na ambijent. Smatram da ćemo dizati formu iz meča u meč. Ako startujemo pobjedom, mislim da će sve biti kako treba i da ćemo se plasirati na završni turnir. Čekaju nas tri izuzetno teška meča na ovom turniru. Zbog toga je potrebno da u svakom meču pružimo maksimum, kako bi na kraju slavili", rekao je kapiten Vojin Ćaćić, koji je u Meksiko Sitiju zaradio lakšu povredu skočnog zgloba, ali će se staviti na raspolaganje selektoru.

Venecuela je na turniru u Sloveniji upisala dva trijumfa (Tunis, Katar), a jedini poraz doživjela je od domaćina.

"Utakmica sa Venecuelom je važna jer želimo da uspješno startujemo protiv kvalitetnog tima. Od vicešampiona Evrope Slovenije su izgubili 3:1, ali su igrali dobro i računam da ćemo imati teškog rivala u njima. Ne bih se složio sa komentarima da bi u slučaju pobjede nad njima sigurno išli na finalni turnir. Ako to želimo, moramo da pobijedimo u svih šest utakmica. Najvažnija mi je sada prva utakmica, pa ćemo tek onda razmišljati o Tunisu i Meksiku", upozorava Boškan.

Selektor Crne Gore ističe da je ekipa sprema te da očekuje dobro izdanje ekipe na prvom meču.

"Najvažnije mi je bilo da se što prije oporavimo od teškog puta iz Meksika. Smatram da smo to dobro odradili u ova dva dana u Tunisu. Sada je na nama da što bolje odigramo u predstojećim susretima", zaključio je Boškan.

Milić: Odradili smo samo pola posla

Srednji bloker Blažo Milić upozorava da je ekipa odradila samo pola posla.

"Nadamo se svi da ćemo uspjeti da privedemo kraju i plasiramo se na završni turnir u Frankfurtu, jer nam je tamo i mjesto. Mislim da bi pobjeda nad Venecuelom bila veliki korak ka završnom turniru. Nećemo se opuštati ni u jednom meču. Znamo da je Venecuela odigrala odličan turnir u Sloveniji, izgubili su samo od domaćina, jačeg protivnika, vicešampiona Evrope", ističe Milić.

Korektor Luka Babić kaže da “dobre igre iz Meksika daju vjetar u leđa ekipi i dodatan motiv pred mečeve u Tunisu”.

"Nakon velike vremenske razlike vraćamo se u normalu i spremni dočekujemo turnir. O očekivanjima i kalkulacijama je nezahvalno je govoriti, pa ćemo na kraju vidjeti hoće li to biti dovoljno za plasman na finalni turnir u Frankfurtu. Timski rad i odlična atmosfera su velika snaga ove reprezentacije. Očekujem da nastavimo u dobrom ritmu i plasiramo se u Frankfurt na završnicu. To bi bila kruna svega što smo radili otkad smo se okupili na pripremama za Svjetsku ligu", rekao je Babić, novi član švajcarske Ženeve.