O'Nil: Proklinjao sam sreću na žrijebu, a sad sam ponosan

"Sposobni smo da se nosimo sa svima. Ali, potrebno nam je još nešto, ovolika borba neće biti dovoljna. Ipak, puni smo samopouzdanja", kazao je O'Nil.
0 komentar(a)
Martin O'Nil, Foto: Reuters
Martin O'Nil, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2016. 12:25h

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Martin O'Nil rekao je da je ponosan na svoje igrače i da je njegova ekipa zaslužila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Igrali smo za cijelu naciju, jako, jer je ovo bio veliki test za nas. Emotivno smo potpuno istrošeni. Proklinjao sam sreću na žrijebu, sećam se, bilo mi je teško, ali sam se pomirio. Sada sve to može da se zaboravi", rekao je O'Nil poslije plasmana u osminu finala.

Irska je sa 1:0 pobijedila Italiju i kao jedna od trećeplasiranih ekipa plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, gdje će joj protivnik biti domaćin Francuska.

"Među mojim igračima vlada neka nevjerovatna energija, veliki timski duh. Sposobni smo da se nosimo sa svima. Ali, potrebno nam je još nešto, ovolika borba neće biti dovoljna. Ipak, puni smo samopouzdanja", kazao je O'Nil.

On je dodao da je ponosan na svoje igrače.

"Nikada nisam bio ponosniji kao sad na ovu grupu igrača. Ovo je nešto posebno. Zaslužili smo ovako nešto", rekao je O'Nil.

Junak Irske Robi Brejdi, strijelac jedinog gola protiv Italije, rekao je da je njegova reprezentacija napravila odličan rezultat, koji je zasluga dvogodišnjeg ciklusa.

"Bilo je teško, ali smo bili jedan uz drugog. Sanjao sam da ću igrati u ovoj fazi, odrastao sam mislići na to i uspio sam. Ovo je najbolji osjećaj na svijetu. Ponosan sam na to šta se desilo, ovo je nešto stvarno veliko", rekao je Brejdi.

Irska i Francuska će se sastati u nedjelju u 15 sati u Lionu.

Bonus video: