Zlatičanin je mašina za mljevenje kojoj se ne smiju primaći

„Ne mogu da zamislim da Linares može pobijediti Dejana Zlatičanina, a ne mogu da zamislim ni da to mogu uraditi Krola, Teri Flanagan, Ranses Bartlemi, Jurorkis Gamboa, ili Feliks Verdeho", kazao je Gilfojd
18 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Facebook
Dejan Zlatičanin, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.06.2016. 08:44h

Nakon što je izbjegao da se suoči sa Dejanom Zlatičaninom, što je čelnike WBC natjeralo da mu oduzmu šampionski pojas, Horhe Linares je za 24. septembar zakazao meč sa Britancem Entonijem Krolom, koji će se održati u Mančesteru. Meč je najavljen kao veliki spektakl, s obzirom na to da je Linares do skoro imao WBC pojas (organizatori prećutkuju činjenicu da ga više nema), a da je njegov rival prvak u WBA asocijaciji.

Tridesetogodišnji bokser iz Venecuele ima 40 pobjeda i tri poraza u profi ringu, a 27 mečeva riješio je nokautom. Krola će 30 godina napuniti u novembru, ima 31 pobjedu (13 nokautom), četiri poraza i tri neriješena meča. Pobjednik njihovog duela trebalo bi da postane protivnik Dejana Zlatičanina, s tim da Dejan ima pravo da izabere protiv koga će imati prvu odbranu pojasa.

Novinar specijalizovanog bokserskog portala „Boxingnews24.com” Skot Gilfojd, međutim, nema nikakvu dilemu oko toga ko je trenutno najbolji bokser u lakoj kategoriji u svim asocijacijama.

„Ne mogu da zamislim da Linares može pobijediti Dejana Zlatičanina, a ne mogu da zamislim ni da to mogu uraditi Krola, Teri Flanagan, Ranses Bartlemi, Jurorkis Gamboa, ili Feliks Verdeho. Zlatičanin je trenutno najbolji i mislim da bi dobio svakog u lakoj kategoriji. Ali, ne mislim da će Zlatičanin dobiti priliku da se bori sa svima njima, zato što mi je jasno da oni bježe od njega jer je u ovom trenutku predobar za njih”, kaže Gilfojd.

Novinar Boxingnews24.com čak smatra da Krola, ukoliko savlada Linaresa, neće smjeti da izađe na megdan Zlatičaninu.

„Sumnjam da će Krolin promoter Edi Harn dozvoliti svom borcu da se primakne mašini za mljevenje, kakav je Zlatičanin. Zlatičanin izgleda nepobjedivo, a njegov nivo je u ovom trenutku previsok za Krolu”, ističe Gilfojd, uz konstataciju da je „Zlatičanin osvojio titulu prvaka svijeta impresivnom pobjedom nokautom u 3. rundi nad 5. sa WBC liste Franklinom Mamanijem”, te da je „postao prvi šampion iz Crne Gore”.

Bonus video: