Za početak „Jao, moj Jagoše”

Dani humora i satire nose ime poznatog pljevaljskog pisca, književnog kritičara i esejiste, koji je je preminuo 1987. u 47. godini. Objavljivao je svoje radove u svim poznatim jugoslovenskim listovima i časopisima. Književno ime stekao je svojim humorističko-satiričnim radovima
151 pregleda 0 komentar(a)
Dani humora i satire
Dani humora i satire
Ažurirano: 16.06.2016. 08:19h

Predstavom Nikšićkog pozorišta “Jao, moj Jagoše” koju je po tekstu Miodraga Karadžića režirao Goran Bulajić, u Pljevljima večeras počinje jubilarna trideseta manifestacija “Dani humora i satire Vuko Bezarević”.

U petak u 20 sati u Milet bašti biće održano humorističko-satirično miletisanje. U program će učestvovati Rade Lala Đolović, Gorčilo Potpara, Milinko Bojat, Husein Čuturić, Zoran Raonić, Milenka Cica Čolović, Vaso Knežević, Milica Papović Aranitović, Deana Sailović, Marinko Pavićević, KUD “Pljevlja”, KUD “Volođa”, Savremeni cirkus Kreativni pogon, dramski umjetnici Slobodan Boda Ninković i Velizar Kasalica. Voditelj programa je Sabrina Hadžiosmanović. U subotu u 11 sati u sali Skupštine opštine biće predstavljena knjiga Zorana Raonića “Niz jezik se oklizujući”. O knjizi će govoriti Vitomir Teofilović, Milorad Joknić, Rade Lala Čolović i autor.

Istog dana u 19.30 časova u Domu vojske biće otvorena izložba karikatura sa konkursa Risto Pejatović, a pola sata kasnije u sali Doma vojske svečani program 30. Dana humora i satire na kojoj će biti uručene nagrade “Tipar”, “Vuko Bezarević” i “Mladi Tipar” ovogodišnjim dobitnicima. Nakon toga pljevaljskoj publici predstaviće se i poznati aforističari i satiričari Ljupka Cvetanova, Štip; Radivoje Bojičić, Beograd; Vladislav Vlahović, Podgorica; Duško M. Petrović, Beograd; Milorad Joknić, Pljevlja, Aleksandar Baljak, Beograd; Veljko Rajković, Podgorica; Ismet Salihbegović, Sarajevo; Vitomir Teofilović, Beograd; Stanislav Tomić, Zvornik; Bojan Rajević, Cetinje; stand-up komičar Dušan Varničić, Novi Sad, dramski umjetnik: Simo Trebješanin. Voditelj programa Bojana Radanović.

Dani humora i satire nose ime poznatog pljevaljskog pisca, književnog kritičara i esejiste, koji je je preminuo 1987. u 47. godini. Objavljivao je svoje radove u svim poznatim jugoslovenskim listovima i časopisima. Književno ime stekao je svojim humorističko-satiričnim radovima.

Prva zajednička izložba

Trodnevnoj manifestaciji prethodila je izložba pljevaljskih karikaturista, koja je otvorena u izložbenom prostoru Sportske dvorane Ada u Pljevljima. Izloženi su radovi šest najpoznatijih pljevaljskih karikaturista u posljednje 122 godine. Pored radova prvog pljevaljskog karikaturiste sa početka dvadesetog vijeka, Rista Pejatovića, našli su se i radovi Ivana Ševčenka, Igora Ševčenka, Dejana Miličića, Vernera Jakupovića i Miljana Obrenića. Ovo je prva zajednička izložba pljevaljskih karikaturista.

Bonus video: