Filmska potjera na Primorju: Ukrali motor, probali da udare policajca...?

N.M. je, kako se sumnja, krenuo motorom u pravcu Kotora, ali je u mjestu Žuta greda izgubio kontrolu i pao sa motora, i pritom se povrijedio
231 pregleda 0 komentar(a)
Kotor policija tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Kotor policija tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2016. 17:32h

Prava filmska potjera se odvijala sinoć između Budve i Kotora nakon što je policija krenula u potragu za četvoricom muškaraca koji su osumnjičeni za krađu motocikla u Budvi.

Jedan od uhapšenih, Kotoranin Ž.R. (46) je osumnjičen i za napad na policajca tokom vršenja službene dužnosti.

Uhapšeni su i Budvanin R.R. (35), R.P. (42) iz Aranđelovca i N.M. (28) iz Malog Požarevca.

"Sumnja se da su osumnjičeni počinili krivična djela na način što su prvo juče, 15. juna 2016. godine, došli u Budvu vozilom „VW Tuareg“, barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.R, a u namjeri da otuđe motocikl. Oko 22,30 časova N.M. se, kako se sumnja, izdvojio od ostala tri lica i otuđio motocikl marke „Piaggio“, vlasnika V.S, koji je bio parkiran ispred radnje u Budvi u kojoj je ovo lice zaposleno", navodi se u policijskom saopštenju.

Vlasnik motora je prijavio nestanak vozila policiji koja je potom krenula u potragu.

N.M. je, kako se sumnja, krenuo motorom u pravcu Kotora, ali je u mjestu Žuta greda izgubio kontrolu i pao sa motora, i pritom se povrijedio.

Ostatak grupe se kretao za njim u "tuaregu" i htjeli su da ga odvezu sa lica mjesta kada je pao, ali je u međuvremenu stigla policija. Trojac se vratio za Budvu, a za njima je krenula patrola.

Kako se sumnja, oni su ostavili Budvanina R.R. u tom gradu, a zatim su preostala dvojica krenula ka Kotoru i druga patrola ih je zaustavila u mjestu Topliš.

Kada je policajac krenuo ka vozilu, Ž.R. je, kako se sumnja, naglo krenuo ka njemu, a policajac je uspio da izbjegne udar tako što se izmakao u stranu.

Dvojac je nastavio da bježi ka Kotoru, dok je policijska patrola bila u potjeri, a zaustavila ih Posebna jedinica policije na ulazu u Kotor.

O otuđenju motocikla vlasnik je, čim je primjetio da je nestao, obavijestio CB Budva čiji su službenici odmah preduzeli potražne radnje za izvršiocem djela i motociklom.

"Odmah potom je na lice mjesta stigla i patrola CB Budva koja je bila u potjeri za njima. Službenici PJP su predali ova dva lica pomenutoj patroli koja ih je lišila slobode. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog osnova sumnje da su sva četvorica počinila krivično djelo teška krađa, što se odnosi na otuđenje motocikla, dok se jednom od njih, Ž.R, krivičnim prijavom na teret stavlja i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, počinjeno na štetu policijskog službenika", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Bonus video: