Iz Liona u 2. fazu ili nazad u domovinu

Meč na Stad de Limijersu je kvalifikacioni za obje reprezentacije
0 komentar(a)
Andrej Jarmolenko, Foto: Mercato.eurosport.fr
Andrej Jarmolenko, Foto: Mercato.eurosport.fr
Ažurirano: 16.06.2016. 10:47h

Ukrajina i Sjeverna Irska su na raskrsnici - jedan put iz Liona vodi ka osmini finala, drugi ka Kijevu ili Belfastu. Nakon startnih poraza, od Njemačke i Poljske, meč na „Stad de Limijersu” je kvalifikacioni za obje selekcije...

"Znamo da nemamo prostor za grešku. Ako ne pobijedimo bićemo nokautirani. Zapravo, moramo da osvojimo šest bodova do kraja, da ne bismo ulazili u kalkulacije", kazao je napadač Jevhen Seleznjov.

Raspodjela snaga u grupi C je takva da je Ukrajina kandidat za osminu finala, što znači da bi kiks protiv austajdera sa Ostrva bio neoprostiv...

"Znamo gdje je naše mjesto u prognozama, ali došli smo da probamo da ih srušimo, kao što smo uradili u kvalifikacijama. Idemo na sve ili ništa", najavio je golman Sjeverne Irske Majkl Mekgovern.

Irci su bili prilično neubjedljivi protiv Poljske, izgubili su minimalno, ali nisu ni u jednom trenutku imali igru za bolji rezultat...

"Kao da smo poklekli pod uticajem velikog takmičenja. Poljaci su bili brži i jači od nas. Vjerujem da ćemo igrati opuštenije u drugom meču, da ćemo se osloboditi pritiska, jer možemo mnogo bolje", kazao je defanzivac Sjeverne Irske Džoni Evans.

"Oni su nezgodna ekipa, možda i jedina koja još igra nekadašnjim ostrvskim stilom. Agresivni su, borbeni, opasni iz prekida. Rješenje za njih je strpljenje", kazao je reprezentativac Ukrajine Ruslan Rotan.

Vjerovatni sastavi - Ukrajina: Pjatov, Fedecki, Ševčuk, Kačeridi, Rakicki, Sidorčuk, Stepanenko, Jarmolenko, Zinčenko, Konopljanka, Seleznjov.

Sjeverna Irska: Mekgovern, Meklaflin, Katkart, Evans, Mekoli, Vašington, Berd, Norvud, Mekner, Dejvis, Laferti.

Bonus video: