CRNOGORSKI OLIMPIJSKI KOMITET

Sa Cetinja krenuo „Olimpijski karavan Rio 2016“, Kolašin sljedeća stanica

2 komentar(a)
Olimpijski karavan Rio 2016., Foto: Cokcg.org
Olimpijski karavan Rio 2016., Foto: Cokcg.org
04.04.2019. 20:41h

Cetinje je juče bila prva stanica „Olimpijskog karavana Rio 2016”, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta, uz podršku Prijestonice Cetinje.

Na Trgu  kralja Nikole, Olimpijski karavan je okupio je najpopularnije i najmasovnije škole sporta sa Cetinja - Džudo klub Crnogorac, Stonoteniski klub Lovćen, Rukometni klub Perper i Fudbalski klub Lovćen, koje su na gradskom trgu pokazale svoj raskošan talenat, mladost i odlučnost da krenu stopama naših olimpjaca.

"Među njima kriju se novi šampioni i novi pobjednici, sportisti koji će svojim nastupima i požrtvovanjem pokazati kako se bori za svoju zemlju! Takav je i slogan ove akcije - „Pobjednici su među nama”! I stvarno jesu, kada pogledamo koliko olimpijaca imamo sa Cetinja, Herceg Novog, iz Podgorice… I naše rukometašice, vaterpoliste, Danku Kovinić, Milivoja Dukića, Slađanu Perunović. Svi oni su, ne tako davno, počeli u nekim školama, vrijedno trenirali i danas su dosanjali olimpijski san! Na OI u Londonu 2012. smo bili druga zemlja po broju olimpijaca u odnosu na broj stanovnika, i u Riju će bit tako. Među djecom koja danas tek počinju da treniraju se stvaraju novi šampioni, novi uzori i novi olimpijci. Pobjednici su među nama!", navodi se u saoštenju Crnogorskog olimpijskog komiteta.

COK je isti karavan organizovao i za Peking 2008. i London 2012. godine.

„Olimpijski karavan Rio 2016“ je akcija  koja ima za cilj pravljenje dobre, pozitivne, navijačke atmosfere uoči OI, promocije naših olimpijaca i upoznavanja javnosti sa misijom COK", navodi se u saopštenju. Nakon Cetinja, „Olimpijski karavan Rio 2016” posjetiće još tri crnogorska grada i to Kolašin 20. juna, Bijelo Polje 21. juna i na kraju Podgoricu 12 jula.