MINISTAR ODUZEO VOZILA POLICIJSKIM ŠEFOVIMA

Danilović i Stojanovića otjerao u pješake

Ministar policije prošle sedmice je, nakon uvida u dokumentaciju o korišćenju službenih vozila, procijenio da će luksuzni terenci, koje su mahom koristili šefovi, biti korisniji inspektorima za borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, borbu protiv droge, terorizma...
38 pregleda 48 komentar(a)
Slavko Stojanović
Slavko Stojanović
04.04.2019. 20:54h

Direktor policije Slavko Stojanović, njegovi pomoćnici  i šefovi crnogorskih centara i odjeljenja bezbjednosti razdužili su luksuzne službene automobile.

Službene automobile oni će moći da koriste ukoliko za to bude postojala stvarna potreba, ali im neće biti na raspolaganju 24 sata.  

To je “Vijestima” sinoć nezvanično saopšteno  iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem je čelu  Goran Danilović.

Stojanovićevi pomoćnici  i rukovodioci Centra bezbjednosti Podgorica službena vozila parkirali su već u ponedjeljak, odnosno istog dana kada im je iz  Danilovićevog kabineta poslata odluka u koju su “Vijesti” imale uvid.

Službene četvorotočkaše nije vratilo samo nekoliko policijskih šefova, čiji su automobili bili na servisu.

“Za dva automobila je stigao dopis da iz objektivnih razloga ne mogu biti vraćeni, ali će biti u roku koji je za to ostavljen”, rečeno je sinoć u MUP-u. 

“Vijesti” su u ponedjeljak objavile da je Danilović donio odluku da  automobile policijskih šefova proslijedi   na korišćenje operativcima koji rade na suzbijanju kriminala.

Ministar policije prošle sedmice je, nakon uvida u dokumentaciju o korišćenju službenih vozila, procijenio da će luksuzni terenci, koje su mahom koristili šefovi,  biti korisniji  inspektorima  za borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, borbu protiv droge, terorizma...

Ministar je tada  najavio i da će donijeti odluku  o tome koje policijske jedinice i koji službenici MUP-a  će moći da koriste službena vozila po završetku redovnog radnog vremena.

Danilović je ispred  Autocentra parkirao i “mercedes GL”, koji se koristio  za potrebe prevoza i obezbjeđenja ministra unutrašnjih poslova, a bez automobila su ostali i zaposleni u njegovom kabinetu.   Džipove, koje uglavnom voze policijski šefovi, dobiće graničari, interventne jedinice, ekipe za uviđaje...