Staridž: Odličan osjećaj! Vardi: Nagrađeni smo

"Ne smijemo previše da se uzbuđujemo jer je ovo samo jedna utakmica u grupi. Atmosfera je, ipak, odlična. Svi smo zajedno u ovome", kazao je Staridž.
0 komentar(a)
Staridž, Foto: Reuters
Staridž, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2016. 16:45h

Strijelci u današnjem preokretu za pobjedu fudbalske reprezentacije Engleske nad Velsom, Danijel Staridž i Džejmi Vardi, rekli su da su presrećni i ponosni.

"Nevjerovatan je osećaj, fantastičan. Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku i što mi je dozvolio da dam gol. Ovo je sjajno. Nevjerovatan je osjećaj pomoći momcima da pobijede", rekao je Staridž poslije utakmice.

Engleska je sa 2:1 pobijedila Vels u drugom kolu i tako preuzela prvo mjesto u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Napadač Liverpula je naveo da njegova ekipa ne smije previše da se raduje jer još ništa nije završeno.

"Ne smijemo previše da se uzbuđujemo jer je ovo samo jedna utakmica u grupi. Atmosfera je, ipak, odlična. Svi smo zajedno u ovome", kazao je Staridž.

Staridž i Vardi su u igru ušli na poluvremenu.

Vardi je rekao da želi da bude dio prve postave, ali da je bitan tim, a ne pojedinac.

"Svi žele da budu u prvoj postavi, ali fudbal je timska igra, svi smo zajedno u ovome. Čekao sam priliku sa klupe i dočekao. Srećom, dao sam gol", rekao je Vardi.

On je naveo da treba sačekati i vidjeti da li će u narednom susretu biti u prvih 11.

"Trudiću se najbolje što mogu na treninzima pa ćemo vidjeti", dodao je Vardi.

Kapiten Engleske Vejn Runi rekao je da je pobjeda nad Velsom odlična i potpuno zaslužena.

"Reprezentaciju ne čini samo 11 igrača na terenu. Pokazalo se da imamo odlične igrače i na terenu i na klupi. Odličan je osjećaj pobijediti na ovakav način. Skoro pa smo se plasirali u narednu fazu, ali i pored toga moramo da pobijedimo u narednoj utakmici", rekao je Runi.

Engleska vodi poslije dva kola u Grupi D sa četiri boda, jednim više od Velsa i Slovačke, dok je Rusija posljednja sa jednim.

Posljednje kolo Grupe D igraće se 20. juna, kada će se Vels sastati sa Rusijom, a Engleska sa Slovačkom.

Bonus video: