Maestro Hamšik srušio Rusiju

As Napolija asistencijom pa evrogolom lansirao svoj tim ka pobjedi - u Lilu je bilo 2:1
12 komentar(a)
Slovačka Euro 2016, Foto: Reuters
Slovačka Euro 2016, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2016. 15:03h

Slovaci su se podigli nakon startnog poraza od Velsa, a Rusija je u sve težoj situaciji u grupi B pred posljednje kolo.

Slovačka je u Lilu pobijedila rezultatom 2:1, jer je u prvom poluvremenu surovo kaznila nekoliko promašaja "zbornaje" i dočekala da nakon 45 minuta ima dva gola prednosti.

Prvo je poslije majstorske asistencije Mareka Hamšika pogodio Vladimir Vajs, pošto se poigrao sa defanzivcima protivnika, a onda je stvari u svoje ruke preuzeo as Napolija - sa ivice kaznenog prostora je uz pomoć stative matirao nemoćnog Igora Akinfejeva i postigao najljepši pogodak na prvenstvu do sada.

Rusija je svakako pokazala više nego na premijeri protiv Engleske, ali je prestala da igra svoju igru od tog 32. minuta kada je Vajs donio prednost Slovacima iz kontranapada.

Nakon tog pogotka se i vidjelo koliko je ova Rusija limitirana, ali je dočekala pet minuta da se vrati u meč - Denis Glušakov je smanjio u 80. minutu, Leonid Sluckij je naredio ekipi da krene naprijed, ali bezuspješno - debitant na evropskim prvenstvima je upisao prvi trijumf.

Rusija i dalje ima šanse da se domogne osmine finala, a kolike će one biti pred posljednju rundu zavisi i od sjutrašnje utakmice Albiona i Velsa u Lansu.

Rusi sada imaju bod, koliko i Engleska s utakmicom manje, a po tri su upisali Vels (takođe meč manje) i Slovaci.

Rusija: Akinfejev - Smoljnjikov, V. Berezucki, Ignjaševič, Šćenikov - Golovin (46. Mamajev), Nojšteter (46. Glušakov) - Kokorin (76. Širikov), Šatov, Smolov - Dzjuba.

Slovačka: Kozačik - Pekarik, Škrtel, Đurica, Hubočan - Kucka, Pečovski, Hamšik (72. Švento) - Mak (80. Đuriš), Vajs - Duda (67. Nemec).

Bonus video: