Nikšić: Maloljetnik osumnjičen da je ukrao više automobila

Tokom razgovora sa inspektorima maloljetni D. T. je u prisustvu zakonskog zastupnika priznao izvršenje krivičnih djela, a Osnovni državni tužioca za maloljetnike Vesna Krivokapić je naložila njegovo lišavanje sa slobode.
75 pregleda 8 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.06.2016. 12:29h

Nikšićka policija je protiv sedamnaestogodišnjeg sugrađanina D.T. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana izvršio više krađa automobila marke „golf 3“. Maloljetnik se sumnjiči da je u noći između 10. i 11. juna ove godine provalilo u putničko vozilo marke “golf 3” vlasništvo M. Dž. i tom prilikom otuđio CD, dok je iste večeri vozilo iste marke vlasništvo M. V. odvezao u nepoznatom pravcu. I naredne večeri je otuđio “golfa 3” vlasništvo Ž. N. To se dogodilo i noć kasnije sa automobilom Z. V.

“U noći između 12 i 13. juna D.T. je provalio u vozilo ‘golf 3’ vlasništvo R. S. iz Nikšića, a zatim isto upalio uz pomoć ručno pravljenog ključa i odvezao ga u mjesto Brezna kod porodične kuće, gdje ga i pronalaze pripadnici policije”, saopštili su iz policije.

Tokom razgovora sa inspektorima maloljetni D. T. je u prisustvu zakonskog zastupnika priznao izvršenje krivičnih djela, a Osnovni državni tužioca za maloljetnike Vesna Krivokapić je naložila njegovo lišavanje sa slobode. Zadržan je u službene prostorije do privođeja sudiji za maloljetnike, a sudija Vesna Kovačević je donijela rješenje o pritvoru , nakon čega je sproveden u ZIKS.

Policija je pronašla sva ukradena vozila, i CD plejer i ista vratila vlasnicima.

Bonus video: