Pogba možda i ostane na klupi

1 komentar(a)
Francuska Euro 2016, Foto: Reuters
Francuska Euro 2016, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2016. 11:32h

Počinje drugo kolo na Evropskom prvenstvu, danas se igraju utakmice grupe A.

Na redu je domaćin - Francuska igra u Marseju sa Albanijom, nakon što na otvaranju nije ostavila poseban utisak u pobjedi nad Rumunijom (2:1). Tri boda su, ipak, tri boda, to se i tražilo na startu, a francuska javnost sada od „trikolora“ očekuje da pokažu da imaju spreman plan kako Euro bude odmicao...

"Nismo bili baš dobri na startu, ali to je i razumljivo. Rumunija ima disciplinu na svakom dijelu terena, stvorila nam je probleme, ali smo se provukli", istakao je selektor Didije Dešan.

Faktor je Dimitri Paje - riješio je okršaj sa Rumunijom, odjednom je postao prva zvijezda nacionalnog tima.

"Svi znamo koliko može Paje. On je jedan od najvažnijih igrača u timu, ali nije Francuska samo on. Očekujem i da drugi budu na visini zadatka", poručio je selektor.

Ta izjava je, nema sumnje, uperena ka Polu Pogbi, koji je bio veoma loš u prvom meču, i Antoanu Grizmanu.

"Dešan je poslije Rumunije kritikovao Pola da se nije dovoljno zalagao i cijela svlačionica se složila s tim", napisali su francuski mediji.

Navodno, Pogba čak rizikuje i mjesto u startnoj postavi za večeras (21 čas).

Francuska nije poražena posljednje četiri utakmice na marsejskom „Velodromu“ gdje ima tri pobjede i remi.

U posljednja dva meča protiv Albanije, doduše prijateljska, nije se proslavila - Albanci su slavili kod kuće i remizirali u gostima.

"Albanija je slična kao Rumunija, organizovana i veoma opasna kada krene naprijed sa više igrača. Vidjelo se to protiv Švajcarske, iako je imala igrača manje. Moramo da budemo oprezni", rekao je vezista Blez Matuidi.

Albanci su poraženi od Švajcaraca (1:0), ali bi vjerovatno poželjeli sličan meč protiv Francuske. Jer, teško da bi dva puta zaredom promašili toliko zicera (tri) kao u duelu sa sastavom Vladimira Petkovića.

"U prvom meču nismo imali ni sreće, ostali smo bez lidera Ljorika Cane, ali mi smo prije svega tim. Pokazaćemo to", kazao je selektor Albanije Đani de Bjazi.

Vjerovatni sastavi - Francuska: Ljoris - Sanja, Rami, Košjelni, Evra - Pogba (Sisoko), Kante, Matuidi - Paje, Žiru, Grizman.

Albanija: Beriša - Hisaj, Ljilja, Mavraj, Agolji - Abraši, Kukelji, Džaka - Roši, Sadiku, Lenjani.

Bonus video: