Nakon skoro 24 sata puta odbojkaši stigli u Meksiko siti

"Došli smo četiri dana ranije, imamo mlade igrače, a njihovi organizmi se brzo adaptiraju na promjenu vremenske zone. Već od sjutra očekujem da sve bude u normali za početak turnira”, rekao je selektor Slobodan Boškan
80 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 14.06.2016. 17:44h

Skoro 24 sata, preko Rima i Pariza, trajao je put odbojkaša Crne Gore do Meksiko sitija, gdje će "crveni" od petka do nedjelje igrati prvi od dva turnira ovogodišnje Svjetske lige (drugi je sedmicu kasnije u Tunisu).

“Fizički smo spremni za ovaj turnir, kao i cijelu Svjetsku ligu. Put je dobro prošao jer su svi letovi bili na vrijeme. Jedina otežavajuća okolnost je što smo stigli rano ujutro pa smo umjesto u krevetima spavali u avionu. Međutim, došli smo četiri dana ranije, imamo mlade igrače, a njihovi organizmi se brzo adaptiraju na promjenu vremenske zone. Već od sjutra očekujem da sve bude u normali za početak turnira”, rekao je selektor Slobodan Boškan.

Crnogorski odbojkaši će večeras po lokalnom vremenu, u noći između utorka i srijede po našem, odraditi lakši trening u Meksiko sitiju i osjetiti dvoranu u kojoj će igrati utakmice.

“Prošle godine smo napravili uspjeh i to nam ostavlja veliku obavezu. Ove sezone nam je još jača konkurencija, ali možemo da budemo optimisti jer je super atmosfera u timu, odlično radimo i bolji smo jer smo prošle godine vidjeli da možemo da napravimo dobar rezultat. Vjerujemo u sebe i obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu za svaki poen reprezentacije”, rekao je primač Marko Vukašinović.

“Želimo da ostvarimo pobjedu u svakom meču, bez obzira na ime rivala i njegovu snagu i to što ćemo sa njima igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Od prvog poena ćemo igrati maksimalno. Očekuje nas velika borba u svim utakmicama. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti da balansiramo s obzirom na to da ćemo sa tim ekipama biti u grupi na putu ka Evropskom prvenstvu, ali je sada fokus samo na takmičenje u Svjetskoj ligi”, dodao je Vukašinović.

Rivali Crne Gore na turniru u Meksiko sitiju su redom Njemačka (jedan sat u noći između petka i subote po našem vremenu), Meksiko (3.30 u noći između subote i nedjelje) i Španija (nedjelja, 23 sata). Sve utakmice će prenositi RTCG.

“Iza nas je naporan put, ali ne smijemo o tome da razmišljamo već da se što prije prilagodimo i da budemo što bolji na prvoj utakmici koja nas čeka. Odlično smo fizički pripremljeni, očekujem da to pokažemo već na ovom prvom turniru. Najbolje bi bilo da krenemo sa pobjedom, ali poštujemo Njemce koji su jaka ekipa”, rekao je primač Balša Radunović.

Bonus video: