Nastavak suđenja Danilu Ajkoviću: Pajsera nema među dokazima?

Na pitanje advokata Igora Brnovića, Maraš je rekao da su prilikom pretresa kuće Dobrovića pronašli dosta predmeta za koje su sumnjali da potiču iz krivičnih djela, ali da nijesu pisali krivičnu prijavu, jer nije bilo dovoljno dokaza
223 pregleda 5 komentar(a)
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.06.2016. 08:28h

Policajci Miroslav Maraš i Predrag Đurašković tvrde da su vidjeli pajser na krovu automobila ispred kuće Danila Ajkovića u septembru 2013. godine, ali da ne znaju šta se sa njim desilo i da li je izuzet sa lica mjesta.

To su naveli na suđenju Ajkoviću, koji je optužen za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Tereti se da je na svom imanju u Berislavcima iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil koji je Mladena Dobrovića pogodio u glavu.

Ajković je ranije rekao da je morao da puca na provalnike u Zeti, jer mu je život bio ugrožen.

Pajser je u međuvremenu misteriozno nestao iz policije, iako je slikan na licu mjesta i u zapisniku o uviđaju konstatovano da je pronađen.

Ajković je na suđenju juče tvrdio da sumnja da je upravo policajac Maraš uzeo pajser. Ovaj mu je odgovorio da ga prijavi nadležnim organima, ukoliko ima dokaza.

Na pitanje advokata Igora Brnovića, Maraš je rekao da su prilikom pretresa kuće Dobrovića pronašli dosta predmeta za koje su sumnjali da potiču iz krivičnih djela, ali da nijesu pisali krivičnu prijavu, jer nije bilo dovoljno dokaza.

On je dodao i da je Ajković ranije više puta prijavljivao krađe.

Đurašković je dodao da će na pitanje da li je izuzet pajser najbolje odgovoriti koordinator uviđaja Srđan Korać i krim tehničar Mladen Raičević.

Svjedok Igor Vukčević potvrdio je priču Dobrovića da su te večeri bili na imanju Ajkovića, jer su tražili čamac, koji je Dobroviću nestao...

Ni on nije umio da objasni zašto je proteklo skoro tri sata od ranjavanja, do odlaska u Urgentni, sa tako teškom povredom, kao ni zašto su čamac tražili noću, a ne preko dana.

Suđenje se nastavlja 6. septembra.

U podgoričkom Osnovnom sudu u toku je postupak kontrole optužnice, koju je tužilaštvo podiglo protiv Dobrovića i Vukčevića za tešku krađu u pokušaju zbog istog događaja.

Bonus video: