NE ŽELE DA SE PONOVE SCENE IZ MARSEJA

Hodžson i Runi: Navijači, klonite se nevolja

0 komentar(a)
Roj Hodžson i Vejn Runi, Foto: Reuters
Roj Hodžson i Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 21:14h

Selektor Engleske Roj Hodžson i kapiten te reprezentacije Vejn Runi apelovali su danas na navijače da se klone nevolja tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Početak Eura su obilježili sukobi navijača, a najveći incidenti dogodili su se u Marseju prije utakmice Engleske i Rusije. Incidenata je bilo i na samom stadionu Velodrom, jer su ruski navijači po završetku meča napali pristalice Engleske.

Uefa je upozorila fudbalske saveze tih zemalja da ponavljanje takvih incidenata može da dovede i do izbacivanja Engleske i Rusije sa evropskog šampionata.

Hodžson je poručio navijačima da to upozorenje shvate ozbiljno.

„Kao selektor Engleske zabrinut sam zbog prijetnji koje nam vise nad glavom i zbog sankcija koje nam mogu biti izrečene. Radili smo veoma naporno i očajnički želimo da ostanemo na takmičenju. Cijenim podršku navijača na utakmicama, ali apelujem na njih da se klone nevolja”, rekao je Hodžson.

Runi je imao istu poruku za navijače.

„Želio bih da se zahvalim navijačima na podršci koju su nam dali protiv Rusije, sada nam slijedi veliki meč protiv Velsa... Zamolio bih navijače koji nemaju ulaznicu za taj meč da ne dolaze, a one koji imaju karte da budu razumni i da nastave da nam pružaju veliku podršku”, naveo je Runi.

Utakmica drugog kola grupe B između Engelske i Velsa igra se u četvrtak od 15 časova.

Preporučujemo za Vas