Vukotić o prebijanju Martinovića: Brutalne scene, mislio sam da je mrtav

"Išli smo 10 na sat, zaustavili su nas, uperili puške u nas, čekali smo tako deset minuta, kada je Mijo pitao o čemu se radi, jedan mu rekao sad ćeš vidjet, mene je drugi odvukao i rekao mi ne možeš mu pomoći", naveo je Vukotić
156 pregleda 58 komentar(a)
SAJ, Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
SAJ, Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.06.2016. 10:24h

Svjedoci Mladen Krkeljić i Ranko Vukotić tvrdili su da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, ničim izazvani, zvjerski pretukli Milorada Mija Martinovića, a zatim uništili i njegov automobil, 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta DF-a.

To su rekli na suđenju dvojici sajovaca Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, kojima se sudi za mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Dvojica svjedoka koja su te večeri bili u društvu Martinovića su bili kategorični - da ga je tuklo minimum 20 ljudi, te da se na snimku ni ne vidi najbrutalniji dio tog nemilog događaja.

"Ja na filmovima nijesam vidio tako brutalne scene, mislio sam da je mrtav, nijesu nam dali da mu priđemo i pomognemo", rekao je Vukotić.

On i Krkeljić su naveli da ih policajci, koji su ih zaustavili, nijesu ni legitimisali, i zaključili da, obzirom da su se nalazili 100 metara od zgrade policije, da su stvarno probijali kordone, kako tvrde optuženi, valjda bi ih priveli.

"Išli smo 10 na sat, zaustavili su nas, uperili puške u nas, čekali smo tako deset minuta, kada je Mijo pitao o čemu se radi, jedan mu rekao sad ćeš vidjet, mene je drugi odvukao i rekao mi ne možeš mu pomoći", naveo je Vukotić.

I on i Krkeljić su rekli da su se onda pojavili sajovci, te da je samo jedan od njih bio bez kacige, ali sa maskom, i da je on prvi udario Martinovića s leđa pendrekom u glavu, a zatim su se pridružili i ostali.

"Taj prvi je bio visok, vitak, dužeg vrata i sportske građe, prepoznao bih ga da ga obuku tako i da protrči...Udaralo ga je 20 ljudi pendrecima, nogama, a onda su počeli da pucaju po kolima, to je bilo strašno", rekao je Krkeljić.

Na pitanje branioca okrivljenih, advokata Zdravka Begovića, oba svjedoka su tvrdila da taj prvi udarac nijesu zadali optuženi.

Suđenje se nastavlja petog jula, kada je planirano saslušanje šefa SAJ-a Radosava Lješkovića i još nekoliko pripadnika te jedinice.

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica su završila na optuženičkoj klupi.

Nedavno je podignut i optužni predlog protiv Lješkovića, zbog optužbi za prikrivanje pripadnika te policijske jedinice, koji su tukli građane sporne večeri.

Bonus video: