„Furija” ponovo cilja vrh Evrope

„Imamo kvalitet da odbranimo titulu. Volimo da pobjeđujemo, radujemo se novom iskušenju”, ističe David Silva, vezista Mančester sitija
0 komentar(a)
Fudbaleri Španije, Foto: Reuters, Reuters
Fudbaleri Španije, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 13.06.2016. 09:06h

Nakon šest godina apsolutnog vladanja evropskom i svjetskom fudbalskom scenom, Španija je na Mundijalu u Brazilu doživjela strmoglav pad.

U proces rehabilitacije i pohod na treću vezanu evrotitulu kreće iz Tuluza, utakmicom sa Češkom.

„Zbog svega što smo uradili prošlih godina jasno je da smo pod posebnom pažnjom i da sve ekipe imaju poseban motiv protiv nas. I posebno se spremaju za utakmice sa Španijom, zbog našeg specifičnog stila igre. Ali i naš motiv je veliki, naše ambicije nisu splasnule, bez obzira na to što smo osvojili sve što smo mogli”, kaže Serhio Ramos.

„Imamo kvalitet da odbranimo titulu. Volimo da pobjeđujemo, radujemo se novom iskušenju”, ističe David Silva, vezista Mančester sitija.

Nisu Španci imali idealne pripreme pred Euro. Malo vremena u kompletnom sastavu i nije nešto na šta nisu navikli, ali je skandal čiji je akter bio David de Hea bila nova situacija za „crvenu furiju”.

„Nije nas to poremetilo. David je miran, mi smo uz njega. Iz iskustva znam da je najvažnije da budemo ujedinjeni, a ovaj tim to jeste”, naglasio je Ramos.

Španija je do Francuske stigla učinkom od devet pobjeda i jednog poraza, koji su doživjeli od selekcije sličnog potencijala, stila i fudbalske „genetike”, kao što je prvi rival u grupi. Izgubili su od Slovačke...

„Jasno je da morao da budemo čvrsti u odbrani, da nam u odbrani pomažu i napadači. Ako budemo daleko jedan od drugog i ostavimo prostor na našoj polovini, osuđeni smo na neuspjeh”, ističe češki defanzivac Tomaš Sivok.

Iskusni fudbaler u jednoj rečenici opisao je kako je teško igrati protiv Španije.

„Sjećam se mečeva u kvalifikacijama za prošlo Evropsko prvenstvo. Bio sam više umoran psihički nego fizički”, rekao je 32-godišnji štoper turske Burse.

Vjerovatni sastavi - Španija: De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Buskets, Inijesta, Fabregas - Silva, Nolito - Morata.

Češka: Čeh - Kaderabek, Sivok, Kadlec, Limberski - Darida, Plašil, Dočkal, Rosicki, Krejči - Necid.

Bonus video: